Страница 3 от 3

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2017, 14:27
от gabinka_80
Не звучи никак сложно, аз също бих опитала, а и нарязани също е идейно и няма да представлява проблем.

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2017, 16:04
от Malina
Лесно и вкусно, желираните бонбони хич не са трудни за направа, само желание да имате. :)

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 10:27
от rabotnata pchela
Снощи пробвах, но нещо не ми се получиха. :roll: Май направих много рядка сместта, сложих сока от 2 портокала, 1 пакетче желатин, 1 с.л. мед и 1 с.л. захар, изчаках желатина и захарта да се разтворят и напълних малки мечета формички, само че не стават, стоят едни много меки, довечера мисля отново да загрея сместта и да сложа и другия пакет желатин и да изчакам да се сгъсти на тигана. След това ще ги напълня формите отново. Дано да се получи. :roll:

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 11:27
от кора-бия
Никога не съм ял домашни желирани бонбони трябва да пробвам някой ден.

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 12:49
от skyfly
Страхотно е, че сте решили да си направите домашни желирани бонбони. Аз също правя, защото са любими на децата, но не съм ги правила във форма. Наистина се опитай да увеличиш желатина, защото трябва да е по-стегната консистенцията и остави малко да изврат. Ако е по-рядко е подходящо за покриване на торти да речем, за да се получи желиран ефект, но за хапване трябва повече. Дори и 3 пакетчета желатин да сложиш няма да сбъркаш, трябват ти около 4 с.л. за това количество. Успех и да споделиш резултата! :smileyflower:

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 13:57
от miron
Четох доста рецепти, във всички има по 5-6 с.л. желатин, определено ти е малко. Слагай още 3-4 парчета.

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2017, 13:53
от silver933
Жена ми направи, но беше пък с много желатин, направо си бяха твърди и режещи се от желатина, трябва да се намери идеалната консистенция. опитите продължават.

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2017, 14:33
от skyfly
miron написа:Четох доста рецепти, във всички има по 5-6 с.л. желатин, определено ти е малко. Слагай още 3-4 парчета.

Не трябва да е толкова много, защото стават много твърди и не са жилави. По-добре е с по-малко количество, до 3 пакетчета на сока от 1 портокал.

Re: Домашни желирани бонбони? Как се правят?

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2017, 15:38
от amoreamore
Твърди ли стават или става по-жилави? Може би за тази жилавост е по-добре да се добави глицерин.. :roll: