Страница 1 от 2

Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 10:44
от krasi_more
Вчера реших да приготвя крем карамел. Спазих рецептата, карамелът ми се получи повече от страхотен (за първи път беше толкова добър). Сложих формичките да се пекат на водна баня, водата ми не завря изобщо, през цялото време поддържах температура около 150 градуса, но въпреки това, крем карамелът ми беше на шупли. Искам да успея да постигна онзи гладък ефект.
Освен печенето, има ли и други тънкости, какви да са формичките, колко да се пълнят, водата в тавата колко да е и изобщо всичко,което се сетите би ми било от полза.
Не, че сега ще остане от крем карамела, защото вече го приполовиха,но все пак искам да успея да направя перфектния крем карамел.

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 11:58
от Jully
Най-вероятно си го пресготвила, въпреки че не е завряла водата, може да ти е бил силен реотана отгоре. Аз обикновено готвя на много слаба степен на горния реотан и накрая пускам само да се хване коричка, защото ми харесва много точно тя. Няма общо взето трикове, тренираш, докато успееш. Забелязала съм обаче, че в стъклени чашки сякаш се сготвя по-добре и става по-гладък, отколкото в метални.

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 14:54
от Pipilota
И аз още не съм му намерила цаката. И водата да завира и да не завира, крем карамела ми е на шупли и това е ! Дали не го пресготвям? Колко време трябва да се пече?

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 18 Май 2018, 14:31
от valensiq
Много е трудно да не заври водата и имам чувството, че се печа поне 2-3 часа тоя крем карамел. В мастър шеф нямат шанс да го приготвят за 60 минути. :lol:

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 18 Май 2018, 16:37
от sad
това е едно от нещата, които не съм виждала идеално приготвени.....

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 18 Май 2018, 17:57
от kikimoraa
sad написа:това е едно от нещата, които не съм виждала идеално приготвени.....

И аз не съм, само на снимки по интернет, като тази например:
creme-caramel.jpg
creme-caramel.jpg (6.52 KiB) Прегледано 1469 пъти


Толкова гладък никога не съм виждала.

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 19 Май 2018, 09:34
от Malina
на мен ми се е сл учвало водата да подлее във формичките вътре :lol:
определено не ми е лесно да приготвям крем карамел, даже съм се отказала, като ми се дояде си поръчвам в някое заведение. :mrgreen:

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 20 Май 2018, 07:26
от Lili_pili
И на мен ми е много трудно и наситна се чудя, дали може да се приготви за 1 час, да се охлади и да се обърне. мисля, че е невъзможно просто.

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2018, 10:23
от Dalia
Толкова го обичат децата ми, а така и н есе научих да го правя. Пека го имам чувството , че 100 ч и все нещо не етаман или е на шупли или е суров, течен. Пууу гадно нещо, а толкова вкусноооо. Затуй моята стратегия е да отида на заведенията за бързо хранене там хората го направили и не струва скъпо и най-вече не си хабя нервите. :bouncymulticolor:

Re: Тънкостите при приготвянето на крем карамел?

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2018, 15:42
от Локумът
Dalia написа:Толкова го обичат децата ми, а така и н есе научих да го правя. Пека го имам чувството , че 100 ч и все нещо не етаман или е на шупли или е суров, течен. Пууу гадно нещо, а толкова вкусноооо. Затуй моята стратегия е да отида на заведенията за бързо хранене там хората го направили и не струва скъпо и най-вече не си хабя нервите. :bouncymulticolor:

И аз съм на тоя принцип, иначе много капризно. Жената я нямаше и тея малките като писнаха за крем карамел, викам ще правя, инструктаж по телефона ... ебаси печенето, а тея в мастър шеф не ги знам как искат да го нарпавят за час :lol: