Маслена риба - полезни съвети и рецепти за приготвянето и
Публикувано на: 23 Май 2017, 10:11
Яли ли сте маслена риба? Тя ми стана една от най-вкусните риби, заради ниската цена /около 6 лева килото, изчистена и замразена/ и заради това, че има малко кости. На вкус е доста добра алтернатива на малко по-тежката скумрия /лично на мен ми идва тежичка и мазничка/.
Ще ви споделя няколко съвета, които могат да са ви полезни:
Ще ви споделя няколко съвета, които могат да са ви полезни:
- - Много хора имат оплаквания от консумацията на маслена риба, най-често изразяващи се в няколкодневна диария и гадене. Не се стряскайте, просто не сте изчистили рибата добре. Под гръбнака има една тънка жлеза, която трябва да се отстрани. Тя се намира точно под горната гръбна перка. С остър нож изрежете на около 7-8 милиметра навътре, от главата до опашката.
- Не прекалявайте с термичната обработка, месото е много нежно и става бързо.
- Става и страхотна рибена супа, опитайте и така ;)