Страница 1 от 1

Маслена риба - полезни съвети и рецепти за приготвянето и

МнениеПубликувано на: 23 Май 2017, 10:11
от Sacrilege
Яли ли сте маслена риба? Тя ми стана една от най-вкусните риби, заради ниската цена /около 6 лева килото, изчистена и замразена/ и заради това, че има малко кости. На вкус е доста добра алтернатива на малко по-тежката скумрия /лично на мен ми идва тежичка и мазничка/.
Ще ви споделя няколко съвета, които могат да са ви полезни:
    - Много хора имат оплаквания от консумацията на маслена риба, най-често изразяващи се в няколкодневна диария и гадене. Не се стряскайте, просто не сте изчистили рибата добре. Под гръбнака има една тънка жлеза, която трябва да се отстрани. Тя се намира точно под горната гръбна перка. С остър нож изрежете на около 7-8 милиметра навътре, от главата до опашката.
    - Не прекалявайте с термичната обработка, месото е много нежно и става бързо.
    - Става и страхотна рибена супа, опитайте и така ;)
Вие опитвали ли сте я и давайте да разменим рецепти?

Re: Маслена риба - полезни съвети и рецепти за приготвянето и

МнениеПубликувано на: 23 Май 2017, 11:11
от Kaya
За първи път чувам за тази риба, не я знам изобщо като вид, дори не съм виждала по магазините. Ако намеря ще си купя. А самата риба вкусна ли е или не си струва труда по приготвянето й?

Re: Маслена риба - полезни съвети и рецепти за приготвянето и

МнениеПубликувано на: 23 Май 2017, 11:50
от dinkog
Не знаех, че има такава 'ципа', аз я купувам изчистена на котлети. :mrgreen: Много е вкусна приготвена на скара, както и панирана, но става още по-тежка и мазна. Рибата е много вкусна, пробвайте я.

Re: Маслена риба - полезни съвети и рецепти за приготвянето и

МнениеПубликувано на: 23 Май 2017, 13:35
от Lisica
за първи път чувам за тази риба, не знаех, че има такъв вид риба. :shock: Как се приготвя нещо друго специфично има ли?