Страница 1 от 2

Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 10:28
от Jully
Децата много искат цаца, но като по заведенията. Избягвам да купувам, защото се съмнявам, че подменят редовно олиото, особено там, от където може да се вземе за вкъщи. Затова днес съм им приготвила 1 пакетче цаца и искам да им го опържа на обяд. Да, знам че не е най-здравословната алтернатива на обяд, но от време на време е позволено. :roll: Проблемът е, че винаги когато пържа цаца тя или загаря, или почернява или се разкашва. :roll: Не ми е ясно къде ми е грешката, затова питам вас, ако някой успява да направи цацата добре. И другият ми въпрос е - задължително ли я чистите или не? На заведенията не мисля, че някой я чисти, аз също така я ям от моето семейство и не ми е станало нищо. :roll: Предполагам, че не е голяма болка за умиране, ако не бъде почистена, а тайната е в пърженето. Кажете, как я приготвяте?

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 10:43
от fawla
В класичексата рецепта, до колкото знам аз, се почиства цацата като се откъсва корема. :front: След като се набождат 5 рибки през очите :front: и се пържат в тигана, като се овалват само в брашно.

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 10:50
от Jully
:eek: Сигурна съм, че няма да пробождам очите на цацата, нещо по-0лесно си представях. не вярвам, че по заведенията някой боде цацата през очите и я подрежда..

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 11:09
от Alex_mor
Аз я правя съвсем обикновена цацата, нищо не чистя, ям наред. :lol: много обичам и даже съм си направил летен тиган дето си пържа в него на терасата. на една туристическа газова бутилка.
Размразявам цацата, измивам я и я мятам в една торбичка, слагам САМО брашно - БЕЗ СОЛ, омесвам яко да се овъргаля изтръсквам и в сгорещено олио пържа.

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 11:57
от kikimoraa
Защо да не се слага сол? хората казват, че и вода да вариш, трябва да сложиш сол. :mrgreen:

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 13:57
от Pipilota
Солта разкашква цацата и тя става една мокра илепкава. затова не се слага сол в брашното, а се посолява след това.

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2017, 17:43
от nefertiti
Цаца май съм яла само по заведения, вкъщи - никога.. А и избягвам да ям пържена риба, че ми идва калорично.

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2017, 08:54
от Monika_Spasova
Е и на мен не ми е част от ежедневното меню цацата, но си хапвам понякога. Майка ми я пържеше в малко олио и я обръщаше, но по заведения я правят на маслена баня. :roll: И аз знам, че не се слага сол, но я овалва в царевично брашно, става по-хрупкава!

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2017, 10:59
от rabotnata pchela
Голяма е цапаница тази цаца! Отгоре на всичкото, ако се посипят всички рибки с брашно и се отъркат, от влагата от миенето най-често залепват една за друга. Ако пък само се овъргалят в брашно и добре набрашнени се пуснат в олиото, то почернява за отрицателно време.

Re: Какви са триковете за пържене на цаца?

МнениеПубликувано на: 19 Юли 2017, 14:04
от Kaya
Попадали ли сте на едно видео за пържена цаца, тоя нареди рибката по целия тиган и след като сеизпържи от едната страна, обърна от другата.