Страница 1 от 1

Как да си направим сами домашна саздърма?

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 13:53
от S_Milenska
Много обичам саздърма и искам да направя домашна. Постоянно купувам от магазина саздърма, сега искам да си направя домашна, защото много обичам. Надявам се да се да ми кажете рецепта как се прави. Странно ми е как се пресова така и как се прави да е с толкова стегната и добра консистенция. Обяснете как се приготвя домашната пастърма, много се интересувам дали е трудоемка.

Re: Как да си направим сами домашна саздърма?

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 15:52
от Snejna
Силве, къде на дълбото се хвърли. Свекъра ми правеше страхотна пастърма от телешко и овнешно. По спомени месото се вари, докато изпада нарпаво от кокалите. Почиства се от кокалаците, а бульона се прецеждаше. После пак в тенджера връщаш месото и бульона и вариш с подправките - дафинов лист, сол, пипер, бахар, за още половина час, после се притиска и се оставя, докато се стегне. И след това в хладилника.

Re: Как да си направим сами домашна саздърма?

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 16:15
от Pipilota
Не звучи никак трудно, след като се остави за целира достатъчно. Костите предполагам, че са задължителни, за да се получи желиращ ефект, който да даържи месото заедно?

Re: Как да си направим сами домашна саздърма?

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 20:06
от rabotnata pchela
мале, това ще го пробвам! у дома не се яде много, но като я направя домашна едно, че ще я ядата, второ, че ще влезе в сандвича на детето и сбогом колбаси. :mrgreen:

Re: Как да си направим сами домашна саздърма?

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2017, 11:40
от Monika_Spasova
Винаги съм мислила, че се пресова голямо парче и след това се реже, а те били единични бройки. Ще изпробвам и аз да направя саздърма. На мен много ми харесва направено така месото, с леко желенце, дано да се получи и в този вид.