Страница 1 от 1

Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 09:49
от Viktoriya11
Знам, че не обичате кренвирши, също и аз. Бяхме на гости при приятели, които живеят в чужбина. Като част от богатата трапеза ни поднесоха и топли кренвирши, от които си облизахме пръстите. Не съм уверена, че някога съм яла толкова добри кренвирши.Забелязах, че по тях имат малки дупчици. Ето каква се оказа тайната...
- Кренвирши - среден клас и нагоре, не че овкусяването не става и с евтините, но те са си просто шума
- обелват се и със клечка за зъби се набождат внимателно
- овалват се в смет от горчица, черен и бял пипер, мащерка, както и половин лимон /сокът му/
- оставят се да накиснат добре на стайна температура
- пекат се на слаба фурна, от всички страни, като под тях се постила хартия за печене
- често се обръщат, за да се издуят от всички страни
- след около 40-60 минути се оставят за 10 минути да поемат малко от температурата на стаята и се сервират

Изключително сочни и приятни на вкус!

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 10:30
от Viktor.Ivanov
Звучи много интересно, ако ядете кренвирши. Ние у дома въобще не ядем подобни неща.

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 14:52
от kalinka00
Звучи ми много вкусно, виждала съм даже такива уреди, които въртят кренвирши, за да ги изпекат равномерно.

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2018, 15:04
от Локумът
Звучи много добре, а за кренвиршите какви били, замислете се какви салами ядете и какви чипсове набивате, като се хванахте за тея кренвирши, че за последно. То другото ни е цъфнало и вързало и всички ядете само пасищно месо. Айде молЪ ви се. Тамън са си кренвиршите.

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2018, 10:55
от svetlozara
Mного вкусно ми звучи, но това печене е много време, на един кренвирш му трябват минути, а не цял час. Но може би ако се готви на около 120 градуса..

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2018, 20:24
от rabotnata pchela
Тва, като оня ден гледам дена рецепта за кренвирш наврян в кисела краставичка и изпържен в панировка. Няма такова извращение :mrgreen:

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2018, 21:17
от Malina
rabotnata pchela написа:Тва, като оня ден гледам дена рецепта за кренвирш наврян в кисела краставичка и изпържен в панировка. Няма такова извращение :mrgreen:

Да бе! направо се чудя някой път как ги измислят тея неща, истнска катастрофа!

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 07 Юни 2018, 18:24
от kalinka-kuku
И аз им се чудя някой път на рецептите, то вярно, че няма как да знаеш какво ще се окаже, че ти е вкусно, ама чак пък пържени кисели краставички, ми се струва откачено.

Re: Рецепта за допълнително овкусяване на кренвирши

МнениеПубликувано на: 16 Май 2019, 10:20
от Кат
Те кренвиршите имат 100 вида овкусители, защо са им още подправки? Лично според мен нямат нужда въобще.