Страница 1 от 1

Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:16
от sky_100
Донесоха бабите по една връзка банани и гледам че доста поомекнаха. Как мога да ги оползотворя по вкусен начин, защото така презрели никой не ги яде у дома?

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:21
от Ива Тодорова
Аз много харесвам на вкус кекса "Пътешественик" на Инес Субашка.

Ето рецептата:

Необходими продукти:

5 яйца

2 средно големи банана

4 с.л. извара

3-4 с.л. натурално какао (зависи колко наситен вкус искате)

2 равни ч.л. канела

щипка индийско орехче

5 ванилии

1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Блендирайте всички продукти. Аз ги блендирах на две части, защото блендерът ми е малък.

Изсипете сместа в тавичка и я сложете в предварително загрята фурна. Аз загрях фурната на 200 градуса и когато сложих кекса я намалих на 180 градуса. Печете до готовност, което при мен беше 25 минути.

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:29
от flip
Първото, за което се сещам е едно много свежо, че и полезно кремче от банани.
В блендера слагам банани, малко извара, малко авокадо, прясно или друго ядково мляко, ванилия и става уникален пухкав крем. Подходящ е и за деца, и за нас възрастните.

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:32
от viviann
Вкъщи най- се уважават банановите палачинки.
Пак в блендера: яйце, банани, няколко лъжици брашно, ванилия/ канела, бакпулвер, може и овесени ядки. Слагам нещата на око, да стане сместа по-гъста от традиционната палачинкова. Пека малки палачинки, под капак, за да се обръщат лесно. На 2-3 степен на котлона, че иначе изгарят бързо.

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:42
от flip
Сетих се и за този бананов хляб. Рецептата е от сайта Розали.

Бананов хляб

Необходими продукти:

1/2 ч.ч. масло; 1 ч.ч. бяла захар; 2 големи яйца; 3 средни презрели банана; ¼ ч.ч. прясно мляко; 1 ч.л. ванилия; 2 ч.ч. брашно; 1 ч.л. сода за хляб; ½ ч.л. сол; по желание ½ ч.ч. натрошени ядки или шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

Заграйте фурната на 180 градуса. Поставете хартия за печене на дъното на продълговата тава. Разтопете маслото и го смесете със захарта. След това добавете и яйца и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Прибавете мляко и ванилията, а след тях и обелените банани. Според предпочитанията ви можете да ги пасирате докато се получи гладка смес или да оставите бучки. Добавете брашното, содата и солта и замесете тестото. Поръсете отгоре с ядки и шоколад и разбъркайте. Изсипете готовото тесто във формата и печете между 55 и 65 минути. Времето за печене варира в зависимост от съдържанието на вода и захар в бананите. Ето защо започнете да проверявате около 50-та минута и на всеки 5 минути след това.

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2018, 12:38
от Никол_20
Аз правя понякога едни бананови рулца с канела. Много са прости, а страшно вкусни.

Нарязвам бананите на дълги ленти, тоест надлъжно. Внимателно ги слагам върху хартия за печене и пека за кратко. През това време смилам в блендера фурми с малко вода и канела. Когато се получи средно гъста лепкава смес, намазвам с нея всяка лента банан и внимателно навивам като охлювче. Страхотни са - ефектни, а и здравословни!

Re: Имам доста презрели банани, дайте ми рецепти за тях :)

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2018, 12:05
от flip
Никол_20 написа:Аз правя понякога едни бананови рулца с канела. Много са прости, а страшно вкусни.

Нарязвам бананите на дълги ленти, тоест надлъжно. Внимателно ги слагам върху хартия за печене и пека за кратко. През това време смилам в блендера фурми с малко вода и канела. Когато се получи средно гъста лепкава смес, намазвам с нея всяка лента банан и внимателно навивам като охлювче. Страхотни са - ефектни, а и здравословни!


Това го направих тия дни и въпреки опасенията ми, че ще стане лигаво и лепкаво, то беше много вкусно и пак ще се повтаря!