Страница 1 от 1

Куркумата помага при детоксикация

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 12:27
от Роуз
Натъкнах се на много интересна информация, покрай ровенето ми за начини за детоксикация и подсилване на организма.
Куркумата се оказва че е не само екзотична подправка, но и начин да се справим с някои здравословни проблеми. Естествено, има си и противопоказания, така че едва ли е подходяща за всеки човек. Пише че не е подходяща като алтернативно лечение за хора с язва или бъбречни заболявания, както и за малки деца до към 4-5 годишна възраст.

"Когато добавяте куркума към храната, винаги добавете щипка черен пипер! Пиперът ще помогне да абсорбирате напълно куркумина, тялото ще използва максимално този лечебен ресурс.

За да изчистите тялото от токсини, прекарвайте месечно курс на вземане на куркума. Това е особено полезно да се направи през пролетта! Яжте половин чаена лъжичка подправка сутрин на празен стомах, после пийте вода. След това опитайте да не ядете нищо за 15 минути.

Ако имате дори и най-малката намек за анемия, вземете куркума с мед. Това ще компенсира дефицита на желязо в тялото! Една четвърт чаена лъжичка куркума се смесва с малко количество мед. Пийте това вкусно лекарство всеки ден на празен стомах, можете да го пиете с вода по желание.

За да поддържате жизнено тялото си, използвайте тази доказана рецепта. Смесете 0,5 супени лъжици прах от куркума с 30 мл топло мляко, пийте тази смес на малки порции през целия ден. Ще забележите подобрение в състоянието си само за няколко дни от тази терапия!"

Взех текста от сайта zdrave.to.

Re: Куркумата помага при детоксикация

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 14:41
от velvet_81
Аз съм си правила един чай с куркума, за имунитет и енергия. Много бях доволна наистина!
Ще опитам някоя от предложените рецепти.

Re: Куркумата помага при детоксикация

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2018, 21:19
от Viktor.Ivanov
Силно преувеличен ефект и ползи. Преди куркума слагаха в луканките, сега в хапчетата...

Re: Куркумата помага при детоксикация

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2018, 16:50
от Lana
Никак не обичам куркума, но една приятелка също си правеше чай - сутрин на гладно го пиеше и се чувстваше много добре. Енергизиращ и освежаващ й бил.