Тео Чирпанлийски написа:Стар келнер ми говореше за тази рецепта. До началото на 80-те години така са правели таратора в култовия ресторант на центъра на Чирпан - Ален Мак. След това стандартизирали рецептите, трудно се намирало биволско мляко, почнали с овче и с краве, но най-накрая го спрели.
Такива били годините, залагали само на кюфтета и кебапчета. Не знам някъде в Чирпан сега по заведенията да го правят така, но ако го правеха, щяхме да сме популярни именно с таратора по чирпански.
Не съм чул никъде в Чирпан вече да се предлага такъв таратор. Всичко е с обикновено кисело мляко, при това - доста разредено с вода. На всичко отгоре в доста от заведенията започнаха да предлагат таратора в халби и със сламка!
Ей това изобщо не мога да го разбера!