Страница 1 от 1

Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2019, 15:35
от Цвети Цветкова
Здравейте! Направо на темата: Имам проблем с тигана за палачинки и се надявам да ми дадете съвет. Вкъщи всички много ги обичат и често им правя, но сменям вече трети тиган. Уж не са от евтините, но след известно време започват да залепват и загарят. До сега ползвах с тефлоново покритие. Бързо се надрасква и може би от там идва проблемът. Мисля да пробвам с тиган с керамично покритие, но вече има и такива с мраморно. Чудя се кой от двата ще е по-подходящ точно за палачинките. Вие какви тигани използвате? Препоръчайте ми и някоя надеждна марка, но да е на сравнително добра цена... До сега съм използвала тиганите на Tefal, но както ви казах, не съм особено доволна от тях.

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2019, 16:41
от lyuta_chushka95
Аз ползвам тиган за палачинки на Делимано с керамично покритие и съм доволна. Не залепва и се почиства много лесно. Не е скъп. Купих си го за 28 лева на промоция. :smile:

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 15 Дек 2019, 10:38
от DestructionX
Вярвам, въпрос до техника, а не до тиган.

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 10:51
от ganka67
Аз нямам специален тиган за палачинки. Използвам нормален с керамично покритие на Brio. Нямам проблеми със залепване и загаряне.

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2020, 12:26
от Adhoc
Има и алуминиеви тигани, от които стават чудесни палачинки. Важното е - техниката на ръката, добрата смес и хубавото, добре нагрято олио.
Това прави палачинките. И все пак, мраморните са за предпочитане пред тефлоновите.

Re: Тиган за палачинки. С керамично или с мраморно покритие да избера?

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2020, 10:01
от mimeto96
Adhoc написа:Има и алуминиеви тигани, от които стават чудесни палачинки. Важното е - техниката на ръката, добрата смес и хубавото, добре нагрято олио.
Това прави палачинките. И все пак, мраморните са за предпочитане пред тефлоновите.

Не е ли вредно да се готви в алуминиеви съдове? Аз също съм за керамичното покритие. Четох, че тефлонът като се надраска освен, че залепва отделя и токсични вещества...