Страница 1 от 1

Колко време е необходимо за усвояване на лещата в човешкия организъм?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2020, 10:45
от boyanova
Налага ми се да ходя на ехограф за преглед на черния дроб и ми казаха, че не трябва да ям около 4-5 часа преди прегледа. Та, имам за обяд леща, чудя колко време ще е необходимо на здрав организъм да я храносмели? Някой, ако може да помогне по въпроса. :?: :roll:

Re: Колко време е необходимо за усвояване на лещата в човешкия организъм?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2020, 11:32
от Паулу Коелюв
Варивата като леща и боб се храносмилат за около четири часа. А за пълното изпразване на стомаха са необходими до осем часа, в зависимост от вида на храната, която сте консумирали през последните 24 часа.

Re: Колко време е необходимо за усвояване на лещата в човешкия организъм?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2020, 11:49
от boyanova
Паулу Коелюв написа:Варивата като леща и боб се храносмилат за около четири часа. А за пълното изпразване на стомаха са необходими до осем часа, в зависимост от вида на храната, която сте консумирали през последните 24 часа.


Благодаря много за бързия отговор! Точно както предполагах. Лещата явно си ми е добро попадение за обяд. А за усвояването на месо, риба, яйца, млечни или други протеинови храни имате ли представа колко време е необходимо? :cheerleaderkid:

Re: Колко време е необходимо за усвояване на лещата в човешкия организъм?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2020, 13:03
от Паулу Коелюв
На месото са му необходими между 4 и 6 часа за смилане. Макар че рибата се води лека храна, за нея трябват 2 - 3 часа. Млечните продукти се храносмилат за различно време в зависимост от вида им. Кашкавалът и сиренето се смилат за 3 часа, прясното мляко се разгражда до 1 час, а киселото - до 2 часа.

Дано да съм успял да помогна! :wink: