Страница 1 от 1

Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2014, 16:45
от ramimni
Говорих с майка ми вчера за великденските гощавки и каза, че е взела готово козуначено тесто, нямам идея от къде, трябва да попитам допълнително, но мисля, че е доста удобно като идея! :idea: :idea:

Интересува ме дали готовото козуначено тесто може да се пече в хлебопекарна и как по-точно става има ли тънкости? :? Другото, което не зная е как се използва, дали се размразява, меси и да се втасва, след като се наплете или приведе в някаква форма?

А дали има готово козуначено тесто направено с пълнозърнесто брашно :roll: , ръжено или не би се получил добър козунак с такова? :roll: :roll:

Re: Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

МнениеПубликувано на: 08 Апр 2014, 16:56
от Коцева
Преди година взех такова, хареса ми, тъй като след като го оформиш само трябва да втаса, бях правила кифлички с шоколад и станаха много добри, супер пухкави ;) не е кой знае каква философия за разлика от това да го месиш ти, а и става на конци, като истински домашен козунак ;)

Re: Готово козуначено тесто – има ли тънкости?

МнениеПубликувано на: 02 Фев 2020, 18:59
от Тео Чирпанлийски
Аз смятам, че готовото козуначено тесто не става. Трябва месене, трябва душа и трябва ръка. С машини не става.