Страница 1 от 2

Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 12:47
от Алиса_В
Постоянно се чудя, като отида на тренировка, да пия ли вода или не. Едни ме съветват да не пия, други - че непременно трябвало, защото все пак тялото се поти, съответно губя течности и трябва някак да ги възстановя. Вие пиете ли вода по време на тренировка?

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 12:52
от Glow
Аз не че съм най-великия спортист на света, но тренирам 2-3 пъти седмично.
Мисля че старата школа отрича водата. Казваха, че пречела при разтягането пречела, нещо от този род. Честно казано, изобщо не ми е ясно защо толкова се следеше да не се пие вода след тренировка :???:
Аз лично избягвам да пия вода по време на тренировка, най-малкото, защото създава дискомфорт. Другото е, че на момента, когато съм запъхтяна и така се втурвам да гълтам, чак се давя. Разумно е да се изчака 5 мин и тогава да се пие. Това са си мои лични наблюдения.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 13:00
от Ива Тодорова
Аз пия вода по време на тренировка - по малко и на малки глътки. Да не е ледено студена. Така и правя.
Ако се пие голяма количество вода, докато тренираш, се натоварва сърцето.

"Навикът за пиене на вода по време на тренировка
Естествено е, когато тренировката се “разгорещи”, да почувствате жажда. Но истината е, че пиенето на вода в този момент е нежелателно!
Последствия: предизвиква увреждане на сърцето.
Пиенето на големи количества вода по време на тренировка има много негативни последици: увеличава се натоварването върху сърдечно-съдовата система и се повишава кръвното налягане.
Най-добре по време на фитнес на всеки 15-20 минути да пийвате по 2-3 глътчици вода, като започнете от самото начало на тренировката - преди да се появи жаждата, защото усвояването на водата от организма отнема време. Това ще предотврати дехидратация и колапс на организма ви. "

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 13:42
от Story_teller
Преди години, когато спортувах, а и после когато почнах да ходя на фитнес ни забраняваха да пием вода. На мен ми е некомфортно, когато коремът ми е пълен и ми се люшка водата в него. Но например в гимнастиката на Синди Крауфорд като съм я гледала, тя много пиеше вода, а тя под наблюдението на треньор.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 13:52
от Вив
То, хубаво не бива, ама на мен ми е интересно да разбера причините защо. Също съм се замисляла, но никой не съм чувала да обясни с ясни доводи.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 13:55
от Moni_265
И мен преди на тренировките ми казваха да не пия вода. Само топъл чай и то СЛЕД тренировка или състезание, но става дума за ски. Отскоро ходя на фитнес, с инструктор, и по неговата препоръка пия по около половин литър на тренировка от един час. Накрая на самата тренировка усещам тежест в стомаха, особено ако се сгъвам и правя коремни преси.
Помня, че след спорт е добре да се пие доста вода. Не знам, вероятно е въпрос на лични предпочитания.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 14:00
от Кери
Мисля си, че количеството вода зависи от вида тренировка. Ако е някое жестоко кардио, вероятно няма да е много удачно тази вода да ти тежи. Или трябва да е на малки глътки.
Виж, ако е силова тренировка, не виждам пък причина да не се пие. Там няма скачане, бягане и т.н.
Според мен се преценя на момента. Аз лично, ако пия вода, докато тичам на пътеката, още по-бързо ще рухна.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2019, 17:55
от Dalia
И според мен вода по време на тренировка не бива да се пие, но не съм чела, какво казват специалистите по този въпрос. Аз на времето съм тренирала плуване, то на времето всеки тренираше нещо де, даже тренирала е силна дума, ама пак нещо си там... Че мисълта ми е, че водата хич не ми лиспсваше в тренировките :lol: Да си призная, онуй време много ми липсва. Сега децата от нищо сякаш не се интересуват, а спортът укрепва духа и дисциплинира детето. Тогава всеки тренираше нещо и всички бяхме здрави, скаш повече. Вярно нямаше фитнес, но пък си имаше актвен спорт. То аз и сега тия фитнеси честно ги заобикалям, не са моето нещо. Виж, басейнът, там съм си като у дома...

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 02 Май 2019, 11:51
от _Лилия_
Според мен по време на тренировка ще създаде чувство на тежест. Аз не бих. Е, сега, ако ти пресъхне гърлото, много ясно, че ще пиеш. Ама малки глътки, не наливане.

Re: Правилно ли е да се пие вода по време на тренировка?

МнениеПубликувано на: 31 Май 2019, 15:02
от Гери Василева
Пия най-вече по време на тренировка и нямам проблеми с усещане за тежест. Аз, ако не пия, ще се гътна от сухота в устата и гърлото. Може и да се дължи на неправилно дишане, не знам.