Страница 1 от 4

Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:03
от Elenina
Много ме впечатляват старите, малките и спретнати селца. Обичам и да правя снимки, имам страхотни попадения с една баба, получи се добър портрет...:) За съжаление много тъжно ми става, когато видя, че все повече се обезлюдяват. Но и в това има някакъв чар:)
Много съм любопитна какво мислите за селският туризъм? Кои села сте посещевали и какво ви е ви е впечатлило там?

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:17
от srednogorski
Аз, това лято бях в село Омая. Гоцеделчевски регион. С глинените къщички. Много съм впечатлен, то е изкуствено създадено село. Но е невероятно красиво, а в тези къщички е много романтично и забавно :wink: А за снимки там уникално. Само , че май трябва да идеш през пролетта или през лятото.Горещо го препоръчвам!

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:21
от Ваня Стойчева
Интересно ми е, след като сте по-запознати с темата, има ли опция, в която в този селски туризъм може да се потопиш наистина, а не само да минеш, да направиш снимки и да си тръгнеш?

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:26
от suzii
Какво имаш предвид потопиш?

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:27
от Ваня Стойчева
Да вкусиш храната, да останеш да пренощуваш. Има ли подобно място , което предлага нещо такова?

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:38
от suzii
Да има такива места, колкото и да не ви се вярва. Хубаво е обаче да се проучват преди да ги посетите и е важно през кой сезон ходите. Вече има много села с къщи за гости. Ако селото е туристическо задължително има поне една евтина кръчмичка с стархотни гозбички :wink:
Например за зимата село Стойките до Пампорово има вилички с каминки всичко. И във всички по-малки села около курорта даваха къщи за гости. А сега все повече и еко пътеки прявят около тях. Готино е защото е спокойно и евтино.
:smile:

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:43
от dafinka
Аз мога да препоръчам село Ковачевица, знаете наричат го селото на каменните къщи. Има какво да се види. ДА! имаше и две много приятни заведения. Бяхме в къща за гости и много останахме доволни. Дъщеря ми просто звънна няколко телефона и всичко се уреди. :grin:

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 10:55
от dinkog
Нещо подходящо в Стара планина? Най ми е близко и се замислям за нещо по-интересно за зимните месеци.

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 11:21
от annydance
Има доста места вече в страната, където предлагат или поне се опитват да предлагат услуги, бит и хранене, близки до селския живот. Аз харесвам цялостна такава услуга - с наредбата, природата и типичните манджи, докато някои си мислят, че като опънат две черги и готово - селски туризъм.
Даже нямам против и да се включваме в работата и да ни показват как се отглеждат зеленчуци или се дои овца :grin: .

В Стара планина има доста местенца, къде по-известни, къде не толкова. Около Габрово, Трявна, Търново колкото искаш такива. Боженци и Жеравна са по-комерсиални, но има нужната атмосфера.

Re: Какво мислите за селският туризъм?

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2016, 11:36
от srednogorski
Около Еленският балкан също има доста приятни селца с къщи за гости. Реки, водопади, еко пътеки , манастири и град Елена е наблизо, ако не сте го посещавали, там има какво да се види. Дори имат туристически информационен център и ще ви упътят най-добре къде да отседнете и какво да видите в региона :smile: Аз съм отсядал в село Мийковци май беше. :wink: