Страница 4 от 4

Re: Непоносимост към глутен.. и сега какво?

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2018, 09:52
от gabinka_80
Дъщеря ми има лека непоносимост към глутен, за щастие не е чак сериозно положението, но получава болки в корема, когато яде продукти с глутен, позволява си по малко, например торта на рожден ден, или няколко залъка пица по повод, но на 90% храненето й е безглутеново. Има огромен избор на брашна без глутен, които могат да се използват и дават добри резултати в приготвянето на хляб, или пък на различни печива. Разбира се, нищо не може да се сравни с бялото брашно, но всичко е навик.
Отделно, може да прпобваш, ако нетолерантността е "ниска" да консумираш лимец и да правиш хлябове с квас, квасът се храни с глутена и той става пренебрежимо малко количество, с чист хляб от лимец с квас, дъщеря ми няма абсолютно никакви проблеми.

Re: Непоносимост към глутен.. и сега какво?

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2019, 11:57
от Невена Стоянова
Имам колежка с такава непоносимост. Отначало й беше много трудно да свикне с мисълта и ограниченията. Вече повече от година мина, откакто са й открили това заболяване, и сякаш го прие. Свикна да чете етикети, кои магазини предлагат подходящи храни. Хлябът си го приготвя вкъщи, чете рецепти от разни блогове и ФБ групи. Изглежда че се храни що годе разнообразно.