Страница 1 от 2

Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 21 Юли 2017, 10:25
от asdddwww
Взех си фритюрник и засега го ползвам само с олио, но мисля да го заменя с нещо друго. Видях, че има едни мазнини - палмово масло, за фритюрника. Чувал съм, че може да се пържи няколко пъти в него и затова се спрях на тоя вариант, но още не съм пробвал. :roll: Обикновено, досега, каквото и да съм пържил, все в олио или масло, ако нямам олио (е картофи в масло не съм пържил, но яйца да речем, стават). Само че фритюрника гълта много мазнина и да изхвърлям след това цялото количество ми е много свидно. :roll: Така че ми препоръчайте мазнина за фритюрника, а ако някой има какво да обсъди изобщо по въпропса с пърженето в каква мазнина да е, ще е супер. :dreads:

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 21 Юли 2017, 10:55
от Guppy
Аз използвам олио, веднъж бях взела една туба маргаин или нещо такова за пържене. Свърши си работа. Но пък аз винаги ползвам повече от веднъж дори и да е олио във фритюрника, просто го пресипвам в едно шише и го прибирам в хладилник до следващото ползване.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 21 Юли 2017, 13:56
от Monika_Spasova
Избягвам пърженето, но ако се наложи, бих предпочела олиото, защото поне е по-малкото зло. Дълбокото пържене, като това на картофи във фритюрник и така с много олио абсурд пък да направя. По-добре да си запазваш олиото и да го съхраняваш прецедено в хладилника, ако държиш да го ползваш многократно. Но не избирай палмовите мазнини и маргарини.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 21 Юли 2017, 14:44
от rabotnata pchela
Аз фритюрник нямам, мислила съм да си взема от онея с едната лъжичка мазнина, но знам че бавно става пърженето в тях. Иначе преди, когато сме имали, като дете, майка ми също прибираше мазнината в хладилника, той фритюрника беше с 2 литра олио та си отиваше зян яко. Затова и ние го прибирахме. Другата мазнина не знам трябва ли да се прибира.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2017, 10:10
от Snejna
Използвам олио, не използвам никакви други маграгини, мазнини за фритюрници и т.н. а и като цяло избягвам пърженето. По-добре и ти прави така, вместо да се хвърляш литри олио, за да си сготвиш рядко нещо пържено.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2017, 11:01
от rabotnata pchela
Наиситна е по-добре да се избягва пърженето, защото е доста вредно, пък във фритюрниците, мазнината се използва многократно.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2017, 12:46
от Malina
Лошото е, че заминава много мазнина. Аз като пържа картофи после много ме е яд, че трябва да изхвърлям олитото, което съм ползвала, а все пак използвам около 300-400 мл в дълбок тиган, да ги изпържа и след товаизхвърлям. Не си предстявям да занося 2 лирта олио, за да изпържа един килограм картофи, а да го съхранявам, със сигурност ще се вмирише. Не искам да давам непоискани съвети, но наистина от фритюрника няма полза.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2018, 14:02
от Pipilota
Изхвърлила съм фритюрника, защото освен, че отива много мазнина, ами и тя застоява. Не може да се ползва според мен много често в дълъг период от време, сега да е в близко време - ок.. обаче да стои в уреда 1 месеци после да се сетиш пак да пържиш картофи за мен си е опасно.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2018, 15:45
от Mon_ton
И мен ме е гнус много от тая мазнина и затова предпочитам да пържа в тиган, а и ние много рядко пържим, защото наистина си е гнусотия. Не знам в наши дни кой може да тръгне да си купува фритюрник.

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2018, 12:18
от Jolene
Продават някаки кофички, които носят името "мазнина за фритюрник" това вид маргарин ли е?