Страница 1 от 1

Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

МнениеПубликувано на: 27 Апр 2018, 09:32
от Lollipop
У нас имам 1 дъска за рязане и върху нея режем всичко - месо, мезета, зеленчуци. Никога не съм се замисляла, но една моя приятелка ми се оплака, че се сдобили в семейството им със салмонела, заради заразено месо, което са си прехвърлили в салатата по този начин.
:shock: Не знам възможно ли е, и дали не си мисли грешно, но се замислих, че може би не е правилно да използваме една и съща дъска за рязане. Все пак в порите й навлизат доста бактерии...
Вие имате ли притеснения и за какво точно се притеснявате, или използвате една дъска за всичко?

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

МнениеПубликувано на: 27 Апр 2018, 16:29
от Kaya
Ползвам, много съм гнуслива. Имам една дъска за сурово месо, на другата режа мезета и зеленчуци, но за суровото месо задължително на отделна дъска.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

МнениеПубликувано на: 15 Май 2018, 11:09
от Rali_hr
Аз също използвам различни дъски за рязане, имам две, едната, която ползваме само за сурово месо.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

МнениеПубликувано на: 20 Май 2018, 11:36
от monsita
Аз си използвам само една дъска, средна големина е и е доста удобна.

Re: Използвате ли различни дъски за рязане за различните продукти?

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 12:50
от Lollipop
monsita написа:Аз си използвам само една дъска, средна големина е и е доста удобна.

И на нея режеш месо и след 5 минути правиш салата? :shock: