Страница 1 от 1

Прекалено потене на крака, без следи от гъбички и без неприятна миризма, причина?

МнениеПубликувано на: 27 Апр 2021, 23:27
от Деян.Кичуков
Здравейте, проблема ми е следният. От няколко месеца, почти година краката са ми постоянно мокри ежедневно. Сменям работните си обувки по два пъти на ден, а чорапите по три до четири пъти. Използвах няколко вида спрейове за крака против гъбички без ефект. Последните месеци ефекта се засили, след ставане и общуване на обувки, най много до час усещам че чорапа вече ми е мокър предимно в областта на пръстите, сменям в работата обувки, чорапи, стелки дишащи и след час пак са мокри. Няма следи от гъбички и няма неприятна миризма. След работа, след като взема душ и подсуша ходилата си имам усещаше като леко щипане в областта пак на пръстите и между тях, усещането е че все едно краката ми дишат в този момент. Опитах няколко рецепти от нета, сода, пудра, талк... Нищо не помага. Понеже съм в чужбина (тук работя) ще се прибирам след няколко месеца и ще отида на преглед, но до тогава ще съм благодарен ако ми дадете съвет с нещо ако може облекчим или забавим това потене на краката. Според това което прочетох в нета вероятно е хиперхидроза но не знам какво да взема за нея, ако изобщо е това. Благодаря Ви предварително за отговора!

Re: Прекалено потене на крака, без следи от гъбички и без неприятна миризма, причина?

МнениеПубликувано на: 30 Апр 2021, 11:49
от iliyaziliyaz
Имах същия проблем, даже ми се белеше кожата около пръстите ,незнам каква е причината , но на мен ми помогна морската вода и излагането на слънце. Мога да те съветвам ако имаш Примарк около теб да си вземеш специални чорапи за Спорт който са памучни( можеш да провериш като погледнеш чорапа от вътре , стъпалото трябва да меко и памучно) , не позволява на краката да се изпотяват, има голям ефект . Успех.

Re: Прекалено потене на крака, без следи от гъбички и без неприятна миризма, причина?

МнениеПубликувано на: 12 Май 2021, 11:29
от FramarLekari
Здравейте!

Добре е наистина да потърсите причината за изпотяването. Може да е свързано с работата ви или външни причини, но е добре да направите и консултация и лекар.

Полезна информация за проблема може да прочетете в:
Лечение при хиперхидроза (прекомерно изпотяване)

Домашни средства за лечение на усилено изпотяване

Поздрави!