Страница 1 от 1

Токсоплазмозата има ли симптоми и какви са те?

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2017, 10:21
от kalina_216
Препоръчаха ми да си направя изследвания за токсоплазмоза, заради една улична котка, която бяхме прибрали и в последствие се оказа, че има токсоплазмоза и сме били с нея точно в разгара на болестта, когато е била заразна. Разбрах, че за животното, след като преминат там около 20 дена се преборват с болестта и вече няма опасност, защото се е излекувала, н оостава риска за нас, за местата, на които е спала и т.н. заради остатъка от бактериите. (не знам дали го обясних добре..). Както и да е.
Интересувам се какви са симптомите на токсоплазмоза, как може един човек да се усъмни, че се е разболял. Разбира се кръвното изследване за мен е много важно и ще го направя, но кои са другите симптоми на заболяването?

Re: Токсоплазмозата има ли симптоми и какви са те?

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2017, 11:37
от fawla
мисля, че много често няма симптпоми, може да се проследи по намаляването на лимфоцитите в кръвта, за друг начин не знам, нито температура, замайвания или кавкото и да е било.

Re: Токсоплазмозата има ли симптоми и какви са те?

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2017, 11:29
от vanessa_
Изследвай се, защото симптоми няма. МНого малко вероятно е да имаш такива и да осъзнаеш, че са от токсоплазмозата. Обикновено симптомите са много слаби... или пък - симптомите са смразяващи, ако тялото не може да се оправи.

Re: Токсоплазмозата има ли симптоми и какви са те?

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2017, 18:34
от rabotnata pchela
Изследвай се най-добре да си спокойна, че всичко е наред. Колкото и да струва изследването, направи го , не го мисли. Симптоми няма, по принцип здравия организъм на човека може да се справи сам с бактерията, но ако имаш по-слаб имунитет може да нанесе големи поражения. Изследването ще ти покаже и дали си изкарала вируса, ако имаш някакви съмнения, дали продължава да е активен, или си се справила с него.

Re: Токсоплазмозата има ли симптоми и какви са те?

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2017, 08:37
от kikimoraa
такива заболявания са много коварни, не знаеш тялото ти дали ще го премине и без да разбере, или ще се влошиш така, че да не знаеш как да реагираш. Бъдете внимателни.