Страница 1 от 1

Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2018, 11:16
от Dr Dimitrova
В темата нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с вестибулопатия и вестибуларно вертиго. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на тези състояния. На вашите въпроси отговаря проф. д-р Анжелика Димитрова.

Към нарушение на вестибуларната функция спадат болест на Meniere, доброкачествен пароксизмален световъртеж, вестибуларен невронит, други периферни световъртежи, световъртеж от централен произход. Световъртежът, причинен на нарушение на вестибуларния апарат, може да бъде придружен с главоболие, гадене и повръщане, затруднение в концентрацията и проблеми с паметта, нарушена координация и равновесие, болка и шум в ушите, зрителни нарушения, повишена чувствителност към шум и светлина.

Re: Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2021, 19:32
от pharmacy2
Искам да Ви попитам на какво може да се дължи болка отзад около тила и врата , болката идва от врата и се движи към главата нагоре към тила , вече 3 дена особено , когато лягам плез ноща - ужасно боли , понякого имам и лека болка и към слепоочието и около веждите