Страница 1 от 1

Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 18:48
от blacky
Здравейте! Правя нова тема, защото потърсих и не намерих нищо такова, извинявам се ако дублирам вече съществуваща.
От 1 ден имам мехурче в основата на езика, т.е. в задния край в близост до сливиците и зъбите.. С цвета на езика е, дори може би малко по-светъл. Наболява ме, особено като си мърдам езика. Каква може да е причината? За пръв път ми се появява точно такова образувание, но знам че не е афта или прехапване. Има ли някакъв начин да му "помогна" да изчезне или просто трябва да си го изчакам? По принцип тия дни не съм много добре с гърлото и си правя гаргара с лайка и смуча стрепсилс, не знам дали това има някаква връзка.

Благодаря предварително, ако някой се отзове!

Re: Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2018, 14:02
от Pipilota
Това, което описваш 1000% е в резултат на проблемите с гърлото и може и смучащите бонбони да са допринесли. Не се притеснявай изобщо, когато оздравееш и този проблем ще мине. Може да използваш спрейове за гърлото, аз поне с тях съм по-доволна, отколкото тея смучащи бонбонки.

Re: Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2018, 17:33
от Frac
Наскоро една майка ми сподели, че сина й имал мехурчета по устата, а на сутринат са станали като цели точки. Изписали са й мазила за афти, но без резултат. В аптеката са и предложили препарат срещу гъбички. Детето имаше положителен резултат след второто намазване и тя се успокои. При вас може да е друго, може би е редно да се консултирате с слекар. Иначе аз ползвам гранафорин(зеленото лекарсто) за всякакви неща в устата - за сега действа безотказно.

Re: Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2018, 18:40
от rabotnata pchela
При възпалено гърло в основата на езика, 100% е от гърлото, особено, ако е нещо което се случва сега по време на боледуването.
Ако продължи след това вече ще е друга работа и трябва да търсиш лекар, но според мен до 2-3 дни ще ти мине.

Re: Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2018, 17:17
от Frac
Какво стана с проблема, ходихте ли на лекар, оправите ли се или се влошихте?

Re: Проблем с езика - мехурчета в основата на езика

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2019, 16:33
от blacky
Не се влоши, оправи се само, толкова бързо, че въобще съм забравила и чак сега поглеждам темата xD Предполагам е било от боледуването, нищо че такова нещо не ми се е появявало никога.