Страница 1 от 1

Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2019, 19:59
от Dr Deliibryamov
В тема “Ниско кръвно налягане” на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това състояние. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата му, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Ниско кръвно налягане (хипотония) представлява състояние, при което налягането на кръвта в артериалната система от съдове е под 100/60 mmHg за мъжете и под 95/60 mmHg за жените. Хипотонията може да настъпи остро в резултат кръвозагуба, алергична реакции, тежко протичащи инфекции, прием на медикаменти, обезводняване, или има хронично протичане, което често не налага специфично лечение. Това състояние може да се прояви със следните симптоми: световъртеж, отпадналост, гадене, главоболие, зрителни нарушение, краткотрайна загуба на съзнание и др.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.

Re: Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2019, 10:28
от andrei.asenov
Как се лекува ниско кръвно налягане? От много време съм така с кръвно налягане 90/115.

Re: Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2019, 16:56
от Dr Deliibryamov
Първо трябва да се установи причината...при доста хора,особено млади жени, това е констутуционна особеност,така или иначе първа стъпка е достатъчната хидратация,увеличаване на приема на сол,много рядко се налага медикаментозна терапия.