Страница 1 от 1

Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2018, 15:29
от Moni_265
Толкова пъти съм гледала по телевизията как еди кой си получава чести паник атаки. Когато обаче се случи на мен нещата изглеждат страшни и направо непреодолими. Срамувам се да говоря за това с близките си, да не ме помислят за луда. От друга страна в такива моменти имам нужда от помощ, защото ме е страх. И тъй като живея в малък град, направо не мога да си представя да споделя, без после да ме разнасят че съм откачила. Мога ли да си купя без рецепта някакво лекарство или посещението при лекар е неизбежно? Срамувам се да не загубя приятелите си, както и от това как после ще се разхождам по улиците с вдигната глава.

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2018, 17:42
от rabotnata pchela
Ходи на психолог, той ще ти помогне с различни техники, които да те научат как да се справиш в тези ситуации. И най-важното е да преодолееш страха, че реално нищо няма да ти се случи в този момент.

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2018, 18:07
от Dalia
Тия атаки са много лошо нещо. аз имам приятел много близък , който страда от такова нещо. С дни не иска да излиза от къщи, но семейството му много му помага в такива моменти и лекарствата естествено. Според мен, ако не се взелмат адекватни мерки с времето се задълбочава този проблем. Колкото и да ви е неприятно трябва да се посъветвате със специалист и да потърсите опора в най-близките си.

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2018, 22:38
от Roman
Проблемът с паническите атаки е изцяло в областта на психиатрията и клиничната психология. Медикаментозното лечение е с препарати от групата на антидепресантите (напр. Оропрам 20 мг), но все пак е необходимо да се консултирате с психиатър.

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2018, 06:21
от Бени
Здравейте
Аз имах паник атаки и доста се измъчих,тъй като живея в чужбина и тук е малко по различно.Но се прибрах в Бг и там ми помогнаха
Трябва ви ПСИХАТЪР спешно-и то добър.Той ще ви изпише антидепресанти от които ще качите някое килце,но ще се успикоите и ще се върнете към нормалният си начин на живот.Когато хората ходят на психиатър не означава, че са луди.Живеем в 21 век и сме големи хора.След като ги овладеете можете да си намерите психолог,който ще ви покаже посоката която да следвате,за да се преборите.
Това не е шега-психичното разтройство е сериозна диагноза.
Ако искате ще ви дам номера на моята психиатърка-в софия и работи със здравната каса.
Успех ви желая и ако мога да помогна не се притеснявайте да ми пишете.

Re: Получавам паник атаки от известно време и не знам какво да правя

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2019, 16:23
от Fury
Дано си посетила психолог, наистина не е за пренебрегване. Да, от съвременните болести е, но не е нещо маловажно.