Страница 1 от 1

Проблеми с оросяването на крайниците - мнения и въпорси

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2019, 16:31
от Dr Tenko Tenev
В тема "Проблеми с оросяването на крайниците" на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с причиняващите ги заболявания. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря д-р Тенко Тенев.

Проблеми с оросяването на крайниците могат да причинят редица болестни процеси на периферните кръвоносни съдове като хроничната артериална недостатъчност на долните крайници, облитериращ тромбангиит, синдром на Рейно, студова алергия, атеросклероза, болести на капилярите. Клиничната проява на тези заболявания се характеризира със симптоми на смутено кръвоснабдяване на засегната съдова област - промени в сетивността (загуба на усет, мравучкане, изтръпване), трофични изменения на кожата, побледняване или ливидно оцветяване на кожата в периферните части на крайниците, мускулна слабост, мускулни крампи, трудно заздравяващи рани, болка в подбедриците при ходене и др.

Re: Проблеми с оросяването на крайниците - мнения и въпорси

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2019, 13:14
от МОНИКА
Здравейте. Искам да помоля ревматолог за второ мнение. Правиха ми капиляроскопия януари месец. Прилагам снимка, ако се налага ще кача и останалите, защото имам право само на една и слагам тази с диагнозата. Моля ви, насочете ме как да я разбирам и какво да правя от тук насетне.