Страница 1 от 1

Спират ли вноса на лекарството за високо кръвно налягане ВАЛСАКОР?

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2019, 10:34
от iriny
Майка ми е с високо кръвно налягане. След неколкократна смяна на лекарствата, личният лекар ѝ изписа ВАЛСАКОР табл. от 160 мг. Взема го от няколко месеца и се чувства много добре. Но миналата седмица, когато трябваше да си го осигури за новия месец, се оказа, че липсва в аптеките. Фармацевтите ни уведомиха, че нямало внос и не знаят дали ще има. Успяхме да й намерим една опаковка, която ще ѝ стигне за този месец, но съм притеснена дали ще можем да го намерим в аптечната мрежа после. Моля, ако някой има актуална информация, да сподели.

Re: Спират ли вноса на лекарството за високо кръвно налягане ВАЛСАКОР?

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2019, 16:54
от tano
Наскоро на мен също ми се наложи да търся Валсакор за моя роднина, която не можеше да намери лекарството в Чирпан. Успях да го открия в Стара Загора. Фармацевтите за съжаление не успяха да ми отговорят дали спират вноса му и дали занапред ще го има в аптечната мрежа.

Re: Спират ли вноса на лекарството за високо кръвно налягане ВАЛСАКОР?

МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2019, 05:25
от gacony
tano написа:Наскоро на мен също ми се наложи да търся Валсакор за моя роднина, която не можеше да намери лекарството в Чирпан. Успях да го открия в Стара Загора. Фармацевтите за съжаление не успяха да ми отговорят дали спират вноса му и дали занапред ще го има в аптечната мрежа.

Чудят се как да ни набутат бългаески боклуци, в случая - Валтезин. Вносните лекарства действат, понеже се слагат всички съставки в необходимите дози. Българските фирми режат от тях и затова не помагат