Страница 1 от 1

Мога ли да приемам ХЮМЕКСГРИП в по-малки дози?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2020, 14:07
от lyuta_chushka95
Здравейте! Моля за мнение за лекарството ХЮМЕКСГРИП. Малкият се беше разболял от грип и предполагам, че съм се заразила от него. Цяла седмица си беше вкъщи със суха кашлица и температура, но без хрема. Овладяхме ситуацията и вече е почти здрав, но аз се тръшнах. Нямам възможност повече да отсъствам от работа и моя позната ми препоръча хюмексгрип . Каза, че действало мигновено. При мен симптомите са хрема и дразнене в гърлото със суха кашлица. Нямам висока температура, но имам главоболие.
Понеже избягвам да пия каквито и да било лекарства, предполагам, че организмът ми не е привикнал... Много рядко ги употребявам – най-много един аналгин за главоболие и то, ако е много силно и с едно хапче ми минава.
Дали в този случай хюмексгрип е подходящ за мен? Мога ли да пия примерно по-малки дози от тези, които са упоменати в листовката? Какво ще ме посъветвате?

Re: Мога ли да приемам ХЮМЕКСГРИП в по-малки дози?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2020, 15:42
от Паулу Коелюв
Дъщеря ми е на 15 години и тъй като лекарството се препоръчва за деца над 15 се допитахме до лекаря, който ни каза, че може да приема по-малка доза - 1 таблетка сутрин (бяла) и 1 капсула вечер (синьо и бяло), а таблетките на обед и вечер да ги пие при необходимост - според тежестта на състоянието. Доволни сме от ефекта - доста бързо й мина.

Re: Мога ли да приемам ХЮМЕКСГРИП в по-малки дози?

МнениеПубликувано на: 15 Фев 2020, 12:36
от marchinko73
За намаляване на дозировката най-добре се консултирай с лекар. Ако я нарушиш, може и да няма ефект от лекарството. И друго важно нещо - пие се само 4 дни, не повече!