Страница 1 от 1

Помощ! Проблем с поглъщане на големи капсули!

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2019, 00:18
от albena.kolarska
Здравейте приятели.Купих си витамини Glucosamine,Chondroitine Visolie - Глюкозамин,Хондроитин със рибено масло..защото имам страхотни боли в костите заради Хашимотото което имам от 10 години.Но не съм видяла добре,че това са огромни капсули,които е невъзможно да поглъщам.Гърлото ми е много стеснено от Хашито..Опитах се да ги разрежа наполовина,но това беше много трудно,те са с доста твърда капсула.Вътрешността не е гадна или горчива,дори е сладко,но заради рибеното масло е малко течно и не мога да го събера за да го пия.Просто незнам как ще се справя с тези големи капсули.Дайте ми съвет ,моля ви! Обикновено пия всички хапчета с някакъв крем,гъсто кисело мляко или пудинг или ябълково пюре,но сега в този случай не мога изобщо да ги пия..Ако ги разрязвам все пак и се опитвам да изстискам и двете половинки,и да ги приемам така,това ще навреди ли на небцето или на стомаха ,незнам просто съм много объркана! Благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят.Сърдечни поздрави!

Re: Помощ! Проблем с поглъщане на големи капсули!

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2019, 15:19
от Тонина90
Ако се опитате да ги разтворите в кисело мляко? Честно, ситуацията с големите капсули е без ясно решение. Някои хора (като мен) просто не можем да приемаме по-големи капсули. Ако мога, разтварям ги или приемам само съдържанието.
Друг въпрос е, че това е противопоставено с идеята да се разтвори в стомаха.
Сменете капсулите.

Re: Помощ! Проблем с поглъщане на големи капсули!

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2019, 17:51
от Паулу Коелюв
Идеята да се режат или разтварят капсулите не е добра. Щом имате такъв проблем е добре преди да купувате лекарства да се информирате за големината на таблетките или капсулите. Във вашия случай най-добре е да са разтворими.