Страница 1 от 2

Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 14:00
от MollyDolly
Скоро прочетох за едно проучване, което бяха публикували тук, че българите имаме лоши хранителни навици. Казано честно това може да се установи само като погледнеш дебеличките дечица, които жужат около училищата.

От друга страна в момента около мен има много майки като мен, които се стараят да хранят децата си по максимално добър за тях начин, по възможност изцяло вкъщи, с неща, които са домашно приготвени.
И все пак не мога да преценя дали ние, българите имаме лоши хранителни навици.
image.jpg
image.jpg (89.08 KiB) Прегледано 611 пъти
убедена съм, че поне два пъти в седмицата в българските домове може да се види подобен обяд като от картинката, като става въпрос за деца, които са големи, ходят на училище с работещи родители и т.н.

Вие смятате ли, че имаме лоши хранителни навици, дали ги предаваме на децата си или пък се получаваме от тях като не пропускаме закуската и намаляваме количеството храна за вечеря? :?

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 14:03
от franky
Според мен, по-скоро предаваме лошите си хранителни навици и угаждаме на децата да ходим в Мак Доналдс, не за да ядем, а да се позабавляваме, да кажем, въпреки че има и семейства, които правят вечерите си именно там, този западен, изкривен модел, който вече не би трябвало да вилнее с такава сила, там където е започнал, тук едва ли не си е чист закон :(

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2014, 18:42
от ivoblinc
Например нямам навика да ям в МакДонълдс, просто защото по мое време това не съществуваше като опция и сега аз не го приемам като такава, поради тази причина дори не ми е и хрумвало да заведа си там, не че бих го направил... :| надявам се да съм предал само добрите страни на хранителните си навици :mrgreen:

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 10 Май 2016, 13:02
от black
Мисля, че по-голямата част от българите имат много лоши хранителни навици - нездравословна храна, вечер много късно се вечеря, прекалява се с пиенето на алкохол и газирани напитки . Това са все лоши навици.

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 10 Май 2016, 14:12
от rabotnata pchela
Не мисля, че ще е лошо, ако някой път имаме лоша вечеря, но е друго да се стремим към здравословното. Все пак не мисля, че все още ние самите сме доживели до времето с правилната храна, наиситна навиците са ни такива - изяж си всичко, хапни си първо, второ, че и десерт, хапни си сладичко, на ти бабо вафла, кво ще му стане и "за тея пари можеш да му купиш нещо за ядене". :lol: :lol: :lol: Ето това са нашите навици! :)) С тези навици сме израснали ние самите и сега от време на време имаме проблясъци, които по някакъв начин вкарваме във възпитанието на децата си, ни по-скоро децата на нашите деца , може би ще успеят да се откъснат от българското чревоугодничество.

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 10 Май 2016, 15:11
от mix_twix
Мдам, азне мисля, че изобщо имаме за едно нещо добър и правилен хранителен навик, всичко при нас е страхотия. Точно така сме научени, да не се изхвърля нищо, всичко да се изяде, всичко да се прибере, всичко да свърши, и разбира се да си ядем хляба с яденето! :mrgreen:

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 10 Май 2016, 15:17
от penelopa
Грехота е да се хвърля ядене, но поне можеш да съобразиш колко да сготвиш, за да не се налага после да отива в коша за боклук. Има вече и доста хора, които внимават какво ядат и как го ядат. Поне информация колкото искаш и който иска да си промени лошите хранителни навици ще разбере как да го направи. Стига желание и постоянство да има. Да караш по инерция е по-лошото.

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2019, 15:10
от Янислава
По принцип българската кухня е хубава и разнообразна. Но напоследък сякаш наистина има една тенденция на "поамериканчване", което не е за хвалене. Все повече боклуци се ядат, купуват се джънк и пакетирана храна.

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2019, 18:57
от ivan.stoqnov
У дома цял живот сме пропускали закуската от вечно тичане насам-натам. Спомням си, че майка ми имаше време да приготвя това хранене само през почивните дни. За късното ядене пък, какво да ви кажа, като няма как като сме на работа до 18 ч да вечеряме преди това... Кога ще се върне жената или мъжът от работа, че да почне да готви, че и на време да се изяде. Единствения вариант за това е да се ядат полуфабрикато или да се яде навън. Който ми казва, че може да се справи с цялото туй тичане ще му кажа евала.
Вариантът да се готви събота и неделя повече храна също не е приложим в нашето семейство, тъй като и двамата с жена ми трябва да си вземем храна за следващия ден за работа. Здравословно или не у нас не се вечея преди 21 часа и закуската е мираж.
Сега почнаха много да се вманиачават хорта и сами на себе си вредят. Слушайте повече нуждите на тялото си и ще бъдете много по-добре. Движете се повече, ходете сред природата, не стойте затвотени у дома независимо какво е времето навън... Аз имам колежки на които децата на спират да боледуват и как няма те не са си подали носа навън. Ското ми попадна някъде една реплика, преди децата в 1 клас можеха сами да си ремонтират колелетата, сега не излиазт навън щото им тече носа. :lol:

Re: Смятате ли, че ние, българите имаме лоши хранителни навици?

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2019, 16:12
от Rainy mood
Вкъщи се стараем да се храним поне разнообразно. Е, понякога ядем и боклуци, ама гледаме да не е често. Покрай някой хубав филм се изкушаваме с чипс, кока кола и т.н. Но и винаги вкъщи се ядат салати, плодове, ядки и основно си готвим сами храната.