Страница 1 от 1

Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2017, 10:59
от Pipilota
От издателство Просвета решиха да сложат край на вечния проблем на родителите - как ще купуват учебници. И ето, измислиха нещо гениално - учебници за бедни. Богатите деца ще си купувате учебници по 12 лв по математика (примерно), а бедните ще си вземат такива по 9 лева без цветните картинки. :mrgreen:
Това вече смятам е върхът е образователната ни система, очакваме скоро да има и два различни начина на обучение - за богати и за бедни.
Вие какво мислите за идеята за черно-белите учебници за "притеснени" родители? От кои учебници ще има вашето дете - то ще бъде ли притеснено или не?

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2017, 11:46
от Jully
Абсолютна глупост е това. Черно бели учебници. И колко ще се спести, дали и 15 лева на комплект учебници, дали ще дадеш 9 или 12 лева разликата изобщо не е голяма. :roll: На целия комплект учебници, спестяването ще е минимално. Ако имаше голяма разлика в цената и спадаха на половина да кажеш, че си струва. Сега това е някаква подигравка. Толкова ли беше трудно да уеднаквят учебниците и те да бъдат всички черно бели за предметите, в които това е Окей и да останат цветните там,където е наложително да са цветни? Но така нямаше да има никаква подигравка...

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 31 Авг 2017, 14:39
от Ваня Стойчева
Това е някакво регламентирано разделение. Който няма пари - да преминава на черно бяло. Нека да има новини за бедняци - черно бели, за да не си мислят, че им е позволено да се сливат с богаташите, които могат да си позволят цветна хартия. От Просвета, въпреки че са едно от най-старите издателства и мога да кажа, че до скоро имаха уважението ми, просто решиха да демонстрират пълна простащина.

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2017, 02:31
от БС2003
Ако това е истина, имаме поредния зашеметяващ идиотизъм. Не само,че предложението е глупаво, но и звучи отвратително и оскърбява елементарната човечност. Тези хора от министерствата в гората ли ги хващат, от училищата за умствено изостанали ли ги вземат. Отвратително...

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2017, 08:40
от Malina
Подигравка е това. Може просто да се каже, че вместо да се дават излишни пари от всички, учебниците ще бъдат с по-обикновена хартия и без картинки, тези, при които се налага да бъдат на цветна хартия - нека са такива, но за другите няма нужда.

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2017, 18:24
от rabotnata pchela
Много ми е странно, вместо да направят някакво дори и интернет проучване, кои учебници да запазят, след като видяха реакциите на хората, изключиха черно-белите. А беше в пъти по-добре, да има само черно-бели учебници, да няма разделение, да няма излишно похарчени пари.

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2017, 07:38
от skyfly
Честно да ви кажа с радост бих взела черно-бели учебници. И хартията им няма да е луксозна, както досега, няма да са излишни и толкова тежки, както преди. Жалко, че се отказаха от тях, но съм напълно съгласна, че е най-добре да се използват далеч по-евтини и материали и учебниците да не струват на родителя в порядъка на 200 лева годишно. Защото те не са малко пари.
От една страна изборът между черно-бели и цветни учебници, можеше да е понесен по друг начин, а именно да не бяха представени, като учебници за бедни.
Ако бяха казали, че са направили черно-бяла версия на учебниците, които са по-природосъобразни и дават възможност на родителите, ако желаят да спестят някой лев, като учебниците без картинки няма да отстъпват и да пречат на знанията на децата, може би реакциите щяха да са много по-различни и положителни. Но представянето им, че са учебници за бедни, просто беше подигравка.

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2017, 11:30
от Snejna
На мен ми харесваше идеята да има такив аучебници, щях да купя от тях, ако имах тази възможност, но до колкото разбрах са само за 8 клас, а дъщеря ми ще е 9-ти. :roll:
Skyfly е права, че е представено много грозно, можеше по-деликатно да изложат идеята за учебниците и може би щеше да се приеме по-добре. Защо махнаха учебниците за бедните, но не махнаха учебниците за богатите, нали материала вътре е един и същи?

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2017, 15:36
от magic_boy
Изобщо нямаше да им пука на децата зачерно белите учебници, родителите пак щяха се премерват кой е повече и кой е по-малък. На никой нямаше да му направи впечатление, а и те я ги отворят в час я не. Повечето учебници преди са били черно бели, пък доста образовани хора излзезнаха от това поколение. Ние сега повече картинки гледаме.

Re: Какво мислите за черно-белите учебници за притеснени родители?

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2017, 09:21
от Локумът
Моите деца много се възмутиха, казаха, че ако бяха на училище щяха да си вземат черно бели. Ние, да чукам на дърво, нямаме проблеми с парите и мога да им купя сякви нашерени учебници, но не там е въпросът. Като делят по тоя начин бедни и богати.. става смешно. студентите масово си ксерокопират учебниците, тея учебници за бедни или за богати са?