Страница 1 от 1

Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 10:54
от Валерия М
Много се колебая дали да пускам детето си на училище, макар че грипната ваканция вече свърши. Реално грипът още си върлува и хем не искам да изпуска материал и аз да се вманиачавам толкова, хем пък си го има и страхът да не лепне нещо. Тази зима чувам за повече смъртни случаи след усложнения и се тревожа. Що за чудо беше това, все е имало грип, вируси и т.н, но толкова коварен не помня да е бил. Покрай нас почти всички го изкараха и никой не се размина леко.
Та, вие какво бихте избрали - вкъщи, докато поотмине пика или на училище - да се калява и да не изпуска много?

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:07
от Matilda
Зависи дали има и кой да го гледа. Ако съм на линия, бих си оставила детето вкъщи. Децата на всичките ни познати изкараха грипа, едно от тях стигна до болница. Добре че бързо се възстанови все пак.
Ще наваксваме пропуснатия материал вкъщи, ако трябва, но здравето определено е най-важно.

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:27
от Glow
Аз не бих се шашкала и ще го пусна да си ходи на училище. Не че не ме е шубе от болести, ама то гаранция няма никъде. До магазина ще отиде, пак някой може да кихне отгоре му и да го зарази.

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:32
от blaze
Аз нямам деца, но съм леля на ученик. Сестра ми го спря от училище. Вярно, има на кого да го остави няколко дни, но ако толкова върши човек да си запази детето здраво, все ще измъдри начин да го обгрижва. Ако пък е на 10 или повече години, може и самО да се гледа даже.
Аз лично се страхувам не толкова от болестите по принцип, ами от тези грипове през зимата. Две поредни години се разболявам, а по принцип не съм болнав човек. Ми, да ви кажа, карам го много тежко. Представям се малко дете как би го изкарало и определено смятам, че е по-добре да не се рискува.

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:34
от Karina_85
В Стара Загора сякаш обявиха грипна ваканция след като пикът беше отминал.Затова и съм пуснала моето дете на училище. При тях декември беше ад, по-малко от половината бяха в паралелките. Сега ми се струва, че е добре положението, пък не знам. Дано не греша, че и отпуск не мога да си пусна :roll:

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:36
от IvanovA_Stef
Всички специалисти съветват, ако е възможно, детето да не ходи на градина или училище, поне през пиковите дни. Много е трудно чисто логистично, ако няма роднини, на които да се остави детето. Иначе кой би рискувал здравето му?!
Затова, ако имате възможност, си го задръжте поне тази седмица вкъщи.

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 11:38
от velvet_81
Karina, не знам къде учи Вашето дете, но в училището на нашето е нещо кошмарно. Днес госпожата каза, че са 7 деца в клас :shock: Страшно е положението. Хем сме в един град.
Аз пуснах моето, защото нямам избор :roll: Само се моля да не лепне нещо, че декември го изкарахме в болести и ми дойде до гуша!

Re: Бихте ли пуснали детето си на училище, въпреки върлуващия грип?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2019, 12:25
от Dalia
И децата на сестра ми са на училище. Малкият е на предучилищна, големият е 3 клас. Всички деца са си там с изключение на наистина болните явно, тъй като липсват по 2-3 деца, което е нормално. Според мен медиите създадоха излишна психоза у хората. Да, наистина грипът не е шега работа с тези изкуствено създадени щамове, но ние нали сем на работа и сме навън. и след това се прибираме у диома и може и ние да им го занесем. А и моето наблюдение през прези дни от уж грипната ваканция бяха, че моловете и детските кътове бяха пълни с деца. Пък на училище, видиш ли, е много опасно да идат децата. Но това си е само мое мение.