Страница 1 от 1

Била съм клиент на ДСК преди 10 години. Да се притеснявам ли заради изтичането на лични данни?

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2019, 17:39
от lyuta_chushka95
Ново двайсе! Сега пък са хакнали, "Банка ДСК”! И както прочетох са, разкрити личните данни на около 34 000 клиенти. Тъпото е, че съм била клиент на тази банка, макар и преди 10 години. Ставала съм и поръчител. Някой наясно ли е колко време се пази досието на клиента? Дали го унищожават след определен период или го пазят, независимо колко време е минало? Има ли за какво да се притеснявам? Пише, че в кредитните досиета се съдържа информация и за роднини, наследници, поръчители и т.н. Никак не ми е спокойно...

Re: Била съм клиент на ДСК преди 10 години. Да се притеснявам ли заради изтичането на лични данни?

МнениеПубликувано на: 30 Авг 2019, 08:35
от delchev
Според мен няма от какво да се притесняваш. Не е лесно да се използват личните ти данни за теглене на кредит или за продажба на имот примерно. А щом са от 10 години, едва ли са актуални, дори и да ги пазят. От НОИ изтекоха много по-актуални лични данни, ама освен да се ядосваме, друго няма какво да направим!

Re: Била съм клиент на ДСК преди 10 години. Да се притеснявам ли заради изтичането на лични данни?

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2019, 17:05
от i.ivanov77
То с тия изтичания на данни, човек не знае какво да прави. Къде ли не сме си дали ЕГН-тата и копията на личните карти?! Аз проверих в НОИ и разбрах, че и моите данни са сред изтеклите, ама какво да направя? Нямам намерение да си сменям личната карта всеки месец!