Страница 1 от 1

Само купуването и продаването на гласове ли са престъпления? Подвеждането и лъжата не са ли?

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2019, 17:13
от Паулу Коелюв
Продължава истерията покрай прословутата Стратегия за детето. И този път атаката е предизборна и е насочена към ромите. И не е само в Сливен и Ямбол. В старозагорско много училища също останаха без ученици. Учителите с право се гневят, защото те са тези, които обикалят от къща на къща кварталите и махалите и убеждават родителите за ползата от редовното посещение на децата в училище.

Общо взето политическият лозунг звучи така: „Те ще ви вземат децата, но ние ще ви защитим!“ Много плоско и много наивно. Но хората не проверяват. Хората се страхуват и вярват на слухове и на постове във Фейсбук.

Вярно, че голяма част от ромите са с начално или основно образование, вярно, че са наплашени и лесно могат да се манипулират, но наред с това са задружна общност и действат заедно. И това всъщност е причината да бъдат предпочитания електорат, идеалните избиратели. Но в този случай на политическа манипулация и липса на какъвто и да е морал от страна на партиите, които си служат с такива средства, да попитам: Само купуването и продаването на гласове ли са престъпления? Подвеждането и лъжата не са ли? Мисля, че в Наказателния кодекс се предвиждаше наказание и за това. Поправете ме, ако греша.

Re: Само купуването и продаването на гласове ли са престъпления? Подвеждането и лъжата не са ли?

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2019, 09:56
от mimeto96
Ще им ги вземат като едното нищо! Защо намесвате политиката? Тази стратегия за детето е вредна!

Re: Само купуването и продаването на гласове ли са престъпления? Подвеждането и лъжата не са ли?

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2019, 10:02
от petyo62
mimeto96 написа:Ще им ги вземат като едното нищо! Защо намесвате политиката? Тази стратегия за детето е вредна!

Нищо подобно. Никой не може да ви вземе детето ей така - без правно основание и заповед. Ако не сте чели закона, препоръчвам ви да го прочетете.