Страница 1 от 1

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2019, 12:17
от Пламена И.
Това вече не се издържа! Не стига, че обработват месото с антибиотици и всякакви други химикали, а сега и пилешко, заразено със салмонела!
Кой всъщност упражнява контрола над храните, които се предлагат на пазара и как да сме сигурни в качеството на това, което купуваме?
Не мога да разбера след тази грандиозна издънка как служителите от Агенцията по безопасност на храните имат наглостта да протестират и да искат увеличение на бюджет и заплати!? На какво отгоре? Реагирали са 20 дни след получаването на сигнала, когато заразеното месо вече е в търговската мрежа!!! Над 100 тона! И сега естествено следват оправдания. А какво да правим ние? Да спрем да купуваме и да консумираме пилешко месо, докато опасността не отмине ли? Кой ще ни гарантира, че няма да внесат нова партида и няма да я пуснат без проверка на пазара?
Може би ние като потребители трябва да организираме протест... Как според вас можем да спрем тези безобразия? Има ли начин?

Re: Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2019, 12:24
от Паулу Коелюв
А, няма проблем! Те от БАБХ казаха, че месото било термично обработено и нямало опасност от зараза. Вервайте им! :lol:

Re: Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2019, 13:01
от Мики Маус
Един национален протест срещу тези безобразия би могъл да помогне... Стига да се включат достатъчно много хора. А на въпроса: как да сме сигурни какво купуваме? - отговор: никак при това ниво на контрол.

Re: Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

МнениеПубликувано на: 09 Дек 2019, 12:08
от Цвети Цветкова
За конкретния случай има решение - просто ще купуваме български пилета. Но през какви проверки минават те и дали изобщо има такива не е ясно... Да не се окажат в един момент по-опасни и от полските?

Re: Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2019, 11:19
от lyuta_chushka95
Гледах едно предаване по телевизията и там казаха, че топлинната обработка не е гаранция. Ако човекът, който обработва пилетата не си измие ръцете и докосне друго месо, заразата се прехвърля на него. Кошмар! :cry: