Страница 1 от 1

Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2019, 16:29
от Пламена И.
От известно време насам ми прави впечатление, че Стара Загора отсъства от ежедневната извадка на градовете с най-мръсен въздух. Даже изобщо не се споменава и като рискова зона. Това значи ли, че фините прахови частици са под-нормата и въздухът в града ни е станал по-чист?
Като гледам постоянните задръствания от коли навсякъде и димящите комини, нещо не ми се вярва да е точно така. Освен това периодично над града се носят странни неприятни миризми... Кой прави измерванията и дали са точни? Например вчерашната мъгла ми изглеждаше доста подозрителна и много хора се оплакваха, че трудно дишат и им пари на гърлото... Това дали е нормално? В статистиките казват за фините прахови частици и серния диоксид: еди колко си пъти над нормата... Обаче колко е тази норма? Как мислят старозагорци – въздухът ни по-чист ли е станал? А как е положението в другите градове, които не присъстват в ежедневната статистика?

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2019, 17:47
от Паулу Коелюв
Изобщо не е мръсен! Ама как можете да си помислите подобно нещо? :lol: Ето от тук можете да проверите в реално време какво е качеството на въздуха: https://airindex.eea.europa.eu/

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 21 Дек 2019, 10:45
от iriny
Що за въпрос? В кой голям град в България въздухът е чист? Предполагам, че и в малките не е розово положението, освен може би в тези, които са в планината, но там няма станции за замерване.

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 22 Дек 2019, 20:34
от Михнев
В Стара Загора въздухът не е чист. Няма движение на въздушните маси и това предизвиква смог. Отделно, в определени квартали се топлят на твърдо гориво и няма прошка. В Лозенец не се диша, но е същото и в Кольо Ганчево.

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 27 Дек 2019, 11:14
от Пламена И.
Михнев написа:В Стара Загора въздухът не е чист. Няма движение на въздушните маси и това предизвиква смог. Отделно, в определени квартали се топлят на твърдо гориво и няма прошка. В Лозенец не се диша, но е същото и в Кольо Ганчево.


Абсолютно съм съгласна! Каквото и да показват замерванията, въздухът в града ни изобщо не може да се нарече "чист"!

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 03 Яну 2020, 10:16
от Елена Стоянова
Прави ми впечатление, че напоследък новинарските емисии престанаха да се занимават със замърсяването на въздуха. Дали пък не е станал малко по-годен за дишане? :wink:

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2020, 16:19
от Паулу Коелюв
Не зная за Стара Загора, но ми се струва, че през празниците въздухът в София беше доста чист... Дали не е защото софиянци си бяха по родните места? :wink:

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 06 Яну 2020, 10:29
от Пламена И.
Паулу Коелюв написа:Не зная за Стара Загора, но ми се струва, че през празниците въздухът в София беше доста чист... Дали не е защото софиянци си бяха по родните места? :wink:


Честно казано, то и в Стара Загора като че ли по празниците въздухът беше по-чист. Сигурно е заради намалялото улично движение. :wink:

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2020, 13:18
от Мики Маус
Елена Стоянова написа:Прави ми впечатление, че напоследък новинарските емисии престанаха да се занимават със замърсяването на въздуха. Дали пък не е станал малко по-годен за дишане? :wink:


Не ми се вярва. Просто изчерпаха темата и се насичиха към други, дето ще им донесат по-голям рейтинг. :wink:

Re: Мръсен ли е въздухът в Стара Загора?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2020, 09:58
от iriny
Не зная за Стара Загора, но днес по новините отново предупредиха за мръсен въздух в София.