Страница 1 от 1

Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2020, 16:28
от CinemaFreak
Днес в банката ме изненадаха, че вече за всяка вноска на пари ми искат такса от 1 лев. Попитах защо, а те ми отговориха, че "така се изисквало".
Напълно ми е ясно, че е много вероятно заради коронавируса в моята банка имат допълнителни разходи, които ние трябва да поемем.
Усетихте ли увеличение на цените на други стоки и услуги? В хранителните стоки не мога да го усетя, но казват, че ресторантите са с 10-15% по-високи цени. Как ще им дойде тогава и по-ниското ДДС? Ами направо като подарък...
Защо никой не говори за таксата коронавирус и легална ли е тя? И защо КЗП мълчи?

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2020, 20:01
от Nely Nel
Не зная за банките, но определено ми прави впечатление, че в магазините стоките са по-скъпи. Аз си пазарувам обикновено едни и същи неща от определени магазини и зная колко струват. Всичко е поскъпнало. Само не мога да си обясня защо... :sad:

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 27 Май 2020, 20:29
от varlam
напълно е нормално да плащате повече, такива са времената. В крайна сметка, искате по-добро обслужване, както преди. Няма да е както преди, при това и ще струва повече. Таксата коронавирус не е чак така лоша идея.

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2020, 09:15
от marchinko73
Що се отнася до банките, те май още преди епидемията започнаха да вдигат таксите. Аз имам сметки в Първа инвестиционна и в Булбанк - и на двете места таксите за обслужване на сметките и за теглене от банкомат са увеличени... Не зная дали е такса коронавирус, но си е факт.

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2020, 16:27
от petyo62
Заради тоя коронавирус ни разказаха играта! Банки, хранителни стоки, лекарства... Всичко поскъпва, а заплатите - надолу... Не знам управляващите как я мислят тая работа, ама няма няма да я бъде дълго време според мен!

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2020, 18:58
от iriny
varlam написа:напълно е нормално да плащате повече, такива са времената. В крайна сметка, искате по-добро обслужване, както преди. Няма да е както преди, при това и ще струва повече. Таксата коронавирус не е чак така лоша идея.

Не мога да разбера кое му е нормалното... На базата на какво са увеличени цените? Поне аз не съм усетила някъде обслужването да се е подобрило.

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2020, 19:22
от ganka67
petyo62 написа:Заради тоя коронавирус ни разказаха играта! Банки, хранителни стоки, лекарства... Всичко поскъпва, а заплатите - надолу... Не знам управляващите как я мислят тая работа, ама няма няма да я бъде дълго време според мен!

Нали казаха, че от 15 юни отменят извънредната обстановка и мерките? Дано след това вече нещата да се нормализират и всичко да си дойде на мястото!