Страница 1 от 1

Любопитно!Поканиха Жерар Депардийо да стане българин

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2012, 12:32
от Siss
Актьорът Жерар Депардийо и Бернар Арно - собственик на империята "Луи Вюитон" бяха поканени да станат български граждани. И двамата потърсиха белгийско гражданство, за да избегнат високите данъци.
След като от френското правителство обявиха, че от 2013 г. ще въведат 75-процентов данък върху годишните доходи, надвишаващи 1 милион евро, Депардийо се пресели в Белгия. Френският актьор си купи къща в малката провинция Ено. Арно, чието състояние бе оценено на 41 млрд. долара, също поиска белгийско гражданство. Всички знаем, че Белгия е популярна като данъчно убежище.
Двамата милионери бяха поканени да станат български граждани от председателя на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов. Той им изпрати писмо, в което с нескрита ирония са изброени редица "достойнства" на България като убежище за елитни емигранти.
" Българската правосъдна система е безкрайно отзивчива и ласкава към нарушителите и престъпниците. Банките ни са стабилни и добре охранявани от опитни охранители и пожарникари", пише Искрен Веселинов.
В поканата си към чужденците той добавя, че "имаме чалга, магистрали, метро, цигани и романтични бетонни курорти с първокачествени алкохолни напитки марка Цар Киро и опитни жрици на любовта, както и скоро тук навсякъде ще се пуши".
Разбира се споменава се още, че "Най-ниските данъци са в България. Данъците могат и въобще да не се плащат, даже може да си теглите колкото искате пари от данъчната система. Населението ни намалява от щастие и затова се нуждаем от попълнения".
От центъра за демографска политика възнамеряват да изпратят копие от писмото до французите на президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов, както и до председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Re: Любопитно!Поканиха Жерар Депардийо да стане българин

МнениеПубликувано на: 04 Яну 2013, 12:12
от IVRO
Наскоро прочетох, че Путин подписал указ, с който дава руско гражданство на Жерар Депардийо. Изпревариха ни :P

Re: Любопитно!Поканиха Жерар Депардийо да стане българин

МнениеПубликувано на: 05 Яну 2013, 22:52
от Fute
Тук данъците са наистина 10%, но всичко друго е под европейското ниво :)