Страница 1 от 1

Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 10:36
от Lady M
Моето дете е малко и досега не сме го водили в детски кът. Обаче имам възможност да го оставям в детския кът в един от моловете, докато си правя тренировка във фитнес залата, която е на същия етаж.
Опасенията ми са доколко децата биват обгрижвани, гледани и занимавани. Чувала съм какви ли не истории, но и много мои приятелки са доволни и само така имат възможност да глътнат глътка свеж въздух.
Та, в дилема съм - дали да оставя детето си на непознати хора, за да се погрижа за себе си, или да не рискувам. Какви са вашите впечатления?

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:02
от Дороти
Аз нямам лоши впечатления от детските кътове. Не че съм водила децата чак толкова редовно, но когато са посещавали, сме попадали на съвестни млади хора. Обикновено са млади, но винаги са били мили.
Мисля, че на твое място не бих се притеснявала толкова. Още повече, щом ще правиш нещо, което обичаш, през това време :thumbup:

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:17
от Таня Иво
Моя приятелка си изпати с един аниматор, не помня детския кът, но става дума за Пловдив. Всъщност, градът няма значение, важни са хората.
Детето е било поканено на детски рожден ден, тя си го прибра разплакано, защото "баткото й се изсмял, че не се справя с играта, която са играели". Беше бясна, естествено. Колкото и да не се справя в дадено състезание, ако е истина, не това е начина. Но не всеки има подход, а май поголовна ги наемат без нужното образование или мотивация. Резултатът затова е такъв. Приятелката ми после говори със собственичката на детския кът и въпросния младеж е бил уволнен. Може би такива случаи не са често срещани, но явно и такива има.

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:25
от Karina_85
Моето не съм го оставяла без надзор в детския кът. Не знам, вътрешна потребност съм имала да му хвърлям по едно око. Сядала съм на кафето, което е към детския кът. Факт е че децата много обичат по такива места, защото има страшно много играчки, шарено им е. Но само не бих го оставила. Има деца, които са по-грубички. Знам ли къде ще е аниматорът, докато се спречкат, примерно за някоя играчка :roll:

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:43
от Ani_
Аз съм ставала свидетел на аниматори, забили поглед в телефоните си, а децата се оправят сами. Много бях възмутена, даже им прекъснах зяпането на телефоните. В крайна сметка с заработват заплатите. А и тази работа е отговорна, не е за всеки. Ами ако някое си пукне главата или едното удари другото?! После как ще обясняваш на родителите какво и най-вече защо се е случило?! Но като гледам че са на по 20 години, логично е да не им е много до обгрижването на мъниците. Общо взето, очите трябва да са на четири по такива места.

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:59
от Валерия М
Истината е че никой няма да ни гледа децата, така както бихме го направили ние.
Да, разбирам терзанието на Lady M, защото и аз съм минала през това, когато синът ми беше малък. Вариантът, за който се сещам е да отидеш 2-3 пъти с детето, за да натрупаш впечатления за аниматорите. А и е важно детето как ще се чувства. Понякога, когато останат сами, без да виждат мама наоколо, се разстройват.

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 12:02
от velvet_81
Вие ще си оставите телефонния номер, така или иначе. Ако, не дай си Боже, се наложи, ще се обадят.
Аз не съм имала неприятни преживявания с аниматори. Наистина обаче повечето са неопитни, по мое мнение. Или са някакви студенти, които заработват някой допълнителен лев, или пък трупат опит, докато учат педагогика, примерно.

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 12:06
от Ася_Н
Ако тренирате в НЕпиков час, тоест заведете детето в детския кът през деня, ще е много по-спокойно. Тогава едва ли има повече от 4-5 деца. Вечер настава лудница, както и през уикендите. Тогава бих избягвала да го водя, аз лично. Като се съберат 20 деца, колкото и да е старателен аниматорът, шанса да стане някоя беля е по-голям. Това е моят съвет. :thumbup:

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 13:21
от Lana
И аз като мина покрай детски кът някъде из моловете, забелязвам че са все едни 20-годишни. Та те нямат инстинкт себе си да гледат още, камо ли чужди деца да гледат. Ама явно им се плаща по-малко и работодателят не търси кой знае колко качествен персонал.

Re: Аниматорите обгрижват ли децата в детските кътове?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 19:03
от Dalia
Моите деца израстнаха в детските кътове, но преди сякаш нещата бяха по-различни. Сега ми се е случвало да водим племениците и забелязвам, че въобще не ги гледат. даже веднъж си бяха излязли, а момиченцата даже не бяха и разбрали че не се вътре при тях децта. Отиваме да ги вземаме и започват да ги търсят, а тях ги няма. Те нашите си излезли и се наврели в една машина за игри и ти ходи ги търси, но не сме правили скандал тъй като постоянно сме там. Но някой ден ще се случи и на друга майка, която няма да етолерантна като на с и голям скандал ще стане.