Страница 1 от 1

С какво учителите „бръкнаха в здравето“ на продавачите на цветя в Казанлък?

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2019, 16:06
от lyuta_chushka95
Гледам и не вярвам на ушите си, както се казва! Цветарите в Казанлък на нож срещу идеята на учителите парите за цветя да се дарят за благотворителна кауза.
Какъв е случаят? Учителският колектив на най-голямото училище в Казанлък – СУ “Екзарх Антим I“ решил да помогне със събирането на пари за своя колежка от друго казанлъшко училище, изпаднала в кома, като се откаже от букетите за първия учебен ден.
Как може нормален човек да е против такава благородна кауза? И защо според вас продавачите на цветя се чувстват ощетени от цялата работа?
Не зная вие на какво мнение сте, но аз съм забелязала, че по време на празници цените на цветята стават космически и лично съм свидетел на хвалбата точно на една продавачка на цветя от Казанлък, която се похвали след 8-ми март, че е „счупила парата“ и можела спокойно да отиде на почивка за две седмици в Гърция. Дето се вика: "Ден година храни!"

Re: С какво учителите „бръкнаха в здравето“ на продавачите на цветя в Казанлък?

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2019, 16:17
от Rali_hr
От една страна и продавачите на цветя ги разбирам. Това са им няколко силни дни в годината, в които изкарват повече пари, отколкото обикновено и то значително повече (сумите са си много добри).
Дребното печелбарство и мен ме дразни, вместо да се пускат промоции, цените се надуват, защото хората са притиснати, едва ли не.
Последните години наистина се превърна в мода даването на благотворителност, вместо купуванаето на цветя.
Ясно е, че това е работата на тези хора, но са пари на вятъра, каквото и да си говорим. А да се минава с номера, че това било прпоява на възпитание и на уважение е смешно, това се показва през останалите дни.
Казанлъшките продавачки постъпват изключително грозно, най-малкото от суеверие трябва да си мълчат и да се огледат да си сменят работата, не може всички да ги изхранват и да се чувствали виновни на фона на това, че някой човек отсреща бере душа и тея пари могат да му осигурят живот! И то не почивка до Гърция, та да си поживее, а буквало живот!

Re: С какво учителите „бръкнаха в здравето“ на продавачите на цветя в Казанлък?

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2019, 16:55
от marchinko73
Тъпа история! Що се излагат като кифладжии?! Който иска да подари цвете на учителите си, ще го направи. Защо не са се сетили да направят и те благотворителна кампания за нещо? Например 1 лев от всеки букет да е за местната болница, детска градина или училище? Защото ще им падне печалбата, нали?
А децата трябва да се учат на ценности и това е един от начините!