Страница 1 от 1

Какви са тези хора, които изоставят децата си?

МнениеПубликувано на: 25 Окт 2019, 17:17
от Паулу Коелюв
От известно време се каня да повдигна въпроса тук. Предполагам се досещате защо го задавам. Напоследък като че ли случаите на изоставени бебета зачестиха и не ми дава мира въпросът: Кой родител би си изоставил детето и защо? Дали това са самотни майки, без подкрепа и без средства да си отглеждат детето или пък безотговорни младежи, които нито са го искали, нито имат представа какво е да си родител? Честно, не мога да си го обясня. Вие можете ли?
Познавам хора, които нямат средства, лишават се от много неща, но въпреки това детето им е облечено, нахранено и щастливо. Дали хората, които си изоставят бебетата, нямат някакъв психологически проблем или не са били възпитавани добре? Или не са били обичани и не знаят какво е това... Сигурно възможностите са много.
Аз съм мъж и все пак не мога да си представя как бих могъл да изоставя детето си, а какво е за една жена – мога само да гадая. Все пак нали има майчински инстинкт и т.н... Вие как си обяснявате това явление? Що за човек би го направил?!

Re: Какви са тези хора, които изоставят децата си?

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2019, 20:43
от petyo62
Това е голяма трагедия... И за съжаление явлението не е от сега. Ще ми се да мисля, че родителите, които изоставят децата си, са в безизходица и затова ги поверяват на грижите на институциите... но в много от случаите май далеч не е така.

Re: Какви са тези хора, които изоставят децата си?

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2019, 21:06
от Цвети Цветкова
Не мога да го проумея коя майка би изоставила детето си! Това е пълна безотговорност! Да предполагам, че стават и грешки, но всеки трябва да си носи отговорността! Защо невинното бебе трябва да страда заради малоумните си родители?! Според мен трябва да има наказание за това!

Re: Какви са тези хора, които изоставят децата си?

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2019, 16:21
от MariaPetrovaInk
И аз като майка не го разбирам, колкото и проблеми да имаш, тотва е един цял живот и е твоето бебе. Според мен тези майки не са добре, имат някакви отклонения...

https://bebuvki.com/bebeshki-obuvki-za-prohozhdane/
https://bebuvki.com/bebeshki-i-detski-pantofki/