Страница 1 от 1

Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2019, 14:30
от marchinko73
С наближаването на Коледа като че ли благотворителните кампании набират сила. Предполагам, че това е в резултат на еуфорията, която обхваща хората по празниците и склонността им да бъдат по-щедри.
Обикновено се набират средства за болни и социално слаби или поне така казват организаторите. Участвали ли сте в подобни кампании? А замисляли ли сте се дали средствата от тях достигат до хората, за които са предназначени? Някога правили ли сте проверка на организация, която се занимава с благотворителност или дарявате, без да се интересувате къде всъщност отиват парите ви? Ей така – заради добрата кауза...
Може и да ви звучи малко цинично, но аз лично не вярвам, че всички са толкова безкористни и алтруистично настроени. Струва ми се, че това е още един добър начин за печелене на пари от разните сдружения, асоциации и фондации... Затова участвам само в кампании, в които съм 100% сигурен, че ще помогна на хора в нужда. Това дали ме прави лош и несъстрадателен? Вие на какво мнение сте?

Re: Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2019, 14:52
от mimeto96
Ами определено ме звучи цинично! Аз винаги участвам в благотворителните кампании по Коледа. Не съм пропуснала да изпратя СМС за Българската Коледа никоя година. Трябва да имаме повече доверие в хората и да сме състрадателни!

Re: Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2019, 16:28
от iriny
Марчинко, ти си си лош по принцип! :lol: Но за кампаниите май си прав... Като се замисля, едва ли всички са толкова безкористни. Аз също участвам в благотворителни прояви и дарявам пари, но никога не съм се интересувала дали достигат до хората, за които са предназначени. Питаш дали проверяваме... А как точно може да се провери това?

Re: Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 15 Дек 2019, 10:35
от mi6
Всяка фирма зинамаваща се с благотворитеност прибира част от събраните средства за себе си под формата на печалба за себе си. Дарява се някакъв процент от събраните средства и идеята е да се печели от даренията на хората. Този вид бизнес е печеливиш.

Re: Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 10:31
от ganka67
mi6 написа:Всяка фирма зинамаваща се с благотворитеност прибира част от събраните средства за себе си под формата на печалба за себе си. Дарява се някакъв процент от събраните средства и идеята е да се печели от даренията на хората. Този вид бизнес е печеливиш.


Точно заради това не пускам СМС и не участвам в кампании, които са организирани от разни фондации. Предпочитам да помогна лично на хора, които познавам и да съм сигурна, че средствата и вещите наистина са за тях.

Re: Какво ви е мнението за благотворителните кампании по Коледа?

МнениеПубликувано на: 17 Дек 2019, 16:11
от Лош Холестерол 007
От време на време пускам по някой СМС, обикновено по празниците... Естествено не проверявам как се разпределят парите... не че зная как. Щом са национални кампании, значи би трябвало да са коректни... или бъркам?