Страница 1 от 1

Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 11:53
от Лош Холестерол 007
Трябва ли да повторя крилатия израз: Съсипаха я тая държава? По-точно – съсипаха го тоя народ! От данъци, такси и какво ли не щеш! Едната година сменяме документи за самоличност, другата – касовите апарати, следващата плащаме по-скъпи застраховки на колите, след това се вдига данъкът им... Няма ли свършване?! Ами няма! Новото е, че до месеци ще има и екостикери за автомобилите. Уж за по-чист въздух... Колите от клас Евро 1 и 2, които са с високи нива на замърсяване, нямало да бъдат допускани в централната част на градовете и нарушителите щели да бъдат глобявани.
Добре. Няма лошо! Само че тези стикери не са безплатни! Степента на замърсяване ще се определя в пунктовете за технически прегледи, които най-вероятно ще трябва да закупят съответната апаратура, защото до момента не разполагат с такава. После всеки собственик на МПС ще трябва отново да мине преглед, за да му лепнат стикера (цената още не е ясна, но минимумът е 40 лв.). За какво всъщност ще отидат парите на българския данъкоплатец? И дали по този начин ще се подобри качеството на въздуха в големите градове?
smog.jpg
smog.jpg (8.23 KiB) Прегледано 396 пъти

Re: Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 12:07
от marchinko73
Съмнявам се, че по този начин ще се реши проблемът... Най-вероятно става дума за поредната далавера... Между другото ясно ли е коя е фирмата, която се е заела с изпълнението на този проект? :wink:

Re: Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 14:45
от Момчил Митев
Все от някъде трябва да се започне. Замърсяването на въздуха е голям проблем. Трябва да се направи нещо по въпроса.

Re: Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 17 Дек 2019, 10:51
от Цвети Цветкова
Колите не са единствените замърсители на въздуха в градовете. Да кажем, че с тази мярка донякъде ще се ограничи замърсяването на въздуха. Но какво смятат господа управляващите да направят по въпроса с нерегламентираното горене на токсичните отпадъци? Или там далаверата е голяма и не смеят да пипат?

Re: Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2019, 14:34
от Лош Холестерол 007
Това пак е направено за пари, както и смяната на касовите апарати, както и на личните документи... Не смятам, че с това ще се подобри качеството на въздуха... Просто ще вдигнат цената на техническите прегледи... Като набухат и големия данък на старите коли - който може да плаща, ще се вози, който не може - ще върви пеш! А който трябва, ще си прибере милиончетата от цялата работа, щото е слушкал и ще си купи вила в Алпите - на чист въздух.

Re: Мръсният въздух ли е причината за въвеждане на екостикери или...

МнениеПубликувано на: 21 Дек 2019, 12:16
от marchinko73
Цвети Цветкова написа:Колите не са единствените замърсители на въздуха в градовете. Да кажем, че с тази мярка донякъде ще се ограничи замърсяването на въздуха. Но какво смятат господа управляващите да направят по въпроса с нерегламентираното горене на токсичните отпадъци? Или там далаверата е голяма и не смеят да пипат?


Ами нали виждате какво става? Чакаме италианските карабинери да ни решат проблема с боклука! Нашата полиция или няма желание или не й позволяват да разследва...