Страница 1 от 1

2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2013, 13:25
от victory
Днес, 18 февруари, се навършват 140 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. По този повод нека си припомним 2-годишният Борил, които разтопи интернет, рецитирайки стихотворението „Обесването на Васил Левски“…2-годишното дете трогна хиляди потребители в интернет с рецитал на стихотворението пред камерата на родители си.Освен, че е наизустил творбата на Христо Ботев, малкият Борил разтопи сърцата на зрителите и с артистичния завършек на изявата си – поставяйки ръка върху сърцето си. Сред коментарите може да се види нескрито възхищение: „Това дете е истински БЪЛГАРИН“, „браво първо на родителите след това и на детето!!!“, „Дано да има повече такива деца!“. Дано България да има повече такива деца …Особено финалът на рецитала беше много въздействащ!“ Намериха се обаче и противоречиви коментари „Изобщо не намирам нищо за възхищение в това видео. Детето не знае какво значат половината от думите в това стихотворение. С какво се хвалят родителите точно, че го учат да зубри от малко?? По -скоро видеото е притеснително.” , пише Оппи.

А вие на какво мнение сте? Заслужава ли признание рецитала на малкия Борил, който можете да видите тук:
http://vbox7.com/play:4430408787

Re: 2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2013, 14:20
от IVRO
Страхотен е малкия! БРАВО!Ако повечето родители наблягаха така на възпитанието, положението в България щеше да изглежда по друг начин.

Re: 2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2014, 09:57
от Pipilota
IVRO написа:Страхотен е малкия! БРАВО!Ако повечето родители наблягаха така на възпитанието, положението в България щеше да изглежда по друг начин.

100% щеше да е така :D Хубаво е, че нали нашите родители са ни възпитали като стойностни хора, та сега цъфтим и връзваме :D :D

Re: 2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2014, 15:45
от Nightmare
Хубаво е, но не само да се започне така, но и да се продължи. Убедена съм, че детето не знае много от това, което казва, какво всъщност означава, но родителите започват обещаващо, надяваме се, че ще има повече такива деца и на по-голяма възраст, когато ще правят подобни неща доста по-осъзнато и то пак зависи от родителите!

Re: 2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2014, 13:30
от Malina
Много мила картинка, но истината е, че не е в наизустяването, а в душевността. Дори и някой да не рецитира такива тежки поеми, винаги може да има чувства към страната си и да се грижи за нея. :)

Re: 2 - годишно дете рецитира "Обесването на Васил Левски"

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2014, 10:26
от Pipilota
Абе хубаво е, че рецитира детето, родителите му го учат добре, но се надявам като порасне да не се обърне в чалга културата на родолюбците.