Страница 1 от 8

Хранителни добавки - онлайн консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2015, 11:06
от Farmacevt
Тук можете да зададете своите въпроси свързани с различни хранителни добавки!

На вашите въпроси ще отговаря магистър-фармацевт Димитринка Станева!

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2015, 15:27
от Албатрос
За укрепване на кръвоносните съдове ми е предписано през топлите месеци да вземам "Детралекс". Открих, че "Флевия" има 1 : 1 състава на "Детралекс", но се води хранителна добавка. Разликата в цената е значителна и от значение за един пенсионер. Започнах да вземам "Флевия", но ми е любопитно, това някакъв търговски трик ли е, че са регистрирали "Флевия" като добавка?

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2015, 20:47
от FramarAdmin1
Албатрос написа:За укрепване на кръвоносните съдове ми е предписано през топлите месеци да вземам "Детралекс". Открих, че "Флевия" има 1 : 1 състава на "Детралекс", но се води хранителна добавка. Разликата в цената е значителна и от значение за един пенсионер. Започнах да вземам "Флевия", но ми е любопитно, това някакъв търговски трик ли е, че са регистрирали "Флевия" като добавка?

Когато имате въпроси относно прием на хранителна добавка с радост ще ви помогнем, но не мисля че въпросът ви е коректен.Лекарствата се изписват от лекари и фармацевтите само изпълняват рецепта няма как да ви заместим лекарство с хранителна добавка.Няма как да знем производителя защо и как е регистрирал дадено лекарство или добавка и не мисля че можете да получите такава информация.
Надявам се че сме били полезни.

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2015, 09:15
от upsurd
Здравейте,
какви добавки да използвам за подсилване на организма през есенно-зимният период.Благодаря.

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2015, 13:44
от Farmacevt
Бих ви препоръчала добавката Имунолонг-комбинация от два природни продукта с традиционно имуностимулищо действие,а именно котешки нокът и хрушял от акула.Нова и не по-малко интересна добавка е Лактасинум-капсули лиофилизирано магарешко мляко.То съдържа всички антиоксидантни витамини и пробиотични вешества и осигурява здравето на чревната микрофлора , оттам и добрия имунитет.

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2015, 00:20
от garfild
Искам да попитам дали по време на кърмене мога да пия ВОМИТУСХИЛ 30мл. и ако може колко капки

Re: Хранителни добавки - онлай консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2015, 09:19
от Farmacevt
Вомитус хийл е хомеопатичен продукт и можете да го приемате.Трябва да се има пред вид,че съдържа минимално количество алкохол ,но то е твърде малко-в 10 капки от разтвора има алкохолно съдържание колкото в 3 мл. бира.Стандартна дневна доза е 3 пъти по 10 капки.

Re: Хранителни добавки - онлайн консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2016, 22:37
от veranoes
Здравейте !На 52 г и през октомври ми откриха рак на гърдата. След множество изследвания установиха , че нямам разсейки и ме подложиха на химиотерапия, за да се редуцира тумора и максимално да се запази гърдата при операцията, която ми предстои.От химиотерапията не се чувствам много добре и след консултация със жени с подобен проблем започнах да пия Камфорова гъба /по 1 капсула на ден и Нони/отначало сок, а по късно капсула/пак по 1 на ден/.Мисля си, че тези добавки ми помагат.Кръвните изследвания , които ми правят на всеки 2 седмици са сравнително добри-имам лека анемия, но онколожката казва, че е нормално за хората на химиотерапия.Опитах се да говоря с нея за тези добавки, които пия, но тя ми заяви, че е лекар и лекува само със средства на официалната медицина. Същият отговор получих и от личната ми лекарка, а също и да не чета много, много в интернет, защото понякога нещата се объркват.... Въпросът ми е мога ли да употребявам хранителни добавки/в случая Камфорова гъба и Нони/или други? А също така бих искала да знам, дали интоксикиращите лепенки/които се лепят на стъпалата вечер/биха ми помогнали да изчистя организма си.В началото ползвах и хомеопатия и акупунктура, но се отказах, защото сметнах, че стават прекалено много неща....За сега резултатът от 3 месечната химиотерапия/и добавките !?/е, че тумора намалява. Ще Ви бъда благодарна, ако ми отговорите!

Re: Хранителни добавки - онлайн консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2016, 18:42
от Farmacevt
Здравейте,аз лично смятам,че няма проблем да пиете добавките,особено ако резултатите ви са добри.

Re: Хранителни добавки - онлайн консултация с магистър-фармацевт

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2016, 01:09
от Tuntitonio
Здравейте,
Може ли хранителната добавка Хондросейф да възстанови износения хрущял на глезена и ако това е така, колко време трябва да се приема?
Благодаря!