Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

02 Фев 2016, 14:05

Leonora написа:И аз не съм виждала тук да се продава в пресен вид. А съм любопитна да я опитам :lol:

Може да потърсиш в Метро, ако имате, там има голямо разнообразие от екзотични храни :)

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

03 Фев 2016, 16:12

Mon_ton написа:
Leonora написа:И аз не съм виждала тук да се продава в пресен вид. А съм любопитна да я опитам :lol:

Може да потърсиш в Метро, ако имате, там има голямо разнообразие от екзотични храни :)


Там не ми е хрумвало да гледам :). Мерси!

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

03 Фев 2016, 16:38

В Кауфланд също има доста, обаче в Метро е най-сигурно, особено Софийското е супер заредено, ако си от София. :)

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

05 Фев 2016, 13:17

С какви храни е подходяща да се съчетава?

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

17 Фев 2016, 20:22

roksana написа:С какви храни е подходяща да се съчетава?


До колкото четох с всички. Може да се слага във всякакви готвени неща, на които би сложила гъби или даже на които и не би :lol: -
пици, спагети, сосове, баници, соте, задушени, с броколи в гювечета, в пълнежи, с други зеленчуци, салати, мусака, дроб сърма..

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

18 Фев 2016, 10:21

Leonora написа:
roksana написа:С какви храни е подходяща да се съчетава?


До колкото четох с всички. Може да се слага във всякакви готвени неща, на които би сложила гъби или даже на които и не би :lol: -
пици, спагети, сосове, баници, соте, задушени, с броколи в гювечета, в пълнежи, с други зеленчуци, салати, мусака, дроб сърма..


И аз мислех, че има по-специфична употреба! :grin: Радвам се, че почти във всичко може да се сложи, защото много я харесвам, макар че рядко я използвам.

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

19 Фев 2016, 17:15

fairy написа:
Leonora написа:
roksana написа:С какви храни е подходяща да се съчетава?


До колкото четох с всички. Може да се слага във всякакви готвени неща, на които би сложила гъби или даже на които и не би :lol: -
пици, спагети, сосове, баници, соте, задушени, с броколи в гювечета, в пълнежи, с други зеленчуци, салати, мусака, дроб сърма..


И аз мислех, че има по-специфична употреба! :grin: Радвам се, че почти във всичко може да се сложи, защото много я харесвам, макар че рядко я използвам.


Аз още не съм я намирала в пресен вид, макар, че по-нагоре ми казаха в къде да потърся. Трябва да скоча тези дни, да ми мине мерака :)

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

20 Фев 2016, 09:47

Суха намирали ли сте? :) Тя и сухата трябва да е доста вкусна и с доста наситен вкус ;) И аз ще си взема да опитам, мисля, че вкусът на една гъба се усеща най-добре и най-наситено в една гъбена супа или гъбено сосче :)

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

22 Фев 2016, 17:18

rabotnata pchela написа:Суха намирали ли сте? :) Тя и сухата трябва да е доста вкусна и с доста наситен вкус ;) И аз ще си взема да опитам, мисля, че вкусът на една гъба се усеща най-добре и най-наситено в една гъбена супа или гъбено сосче :)


Аз за пресни питах по принцип, но сушена сигурно наистина би била по-наситена на вкус

Re: Гъбата шиитаке - търся мнения за употребата и

23 Фев 2016, 11:22

Тези дни и аз се зачетох повече за гъбата шийтаке, не знаех дори, че се продава и като суха добавка на прах. Доста добри неща чувам за нея - антираково действие, подсилва имунитета, което е най-важното за един здрав организъм. Количеството, което трябва да се взема дневно за дълъг период от време за такава добавка на прах е около 3грама, което прави въпросната гъба доста добра и икономична, въпреки високата си цена. :) Въпросът е добавката как се приема - дали се слага в нещо или се разтваря във вода, пие ли се, яде ли се... :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4