Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Валери Симеонов - злодей или жертва на манипулация от страна на "Господари на Ефира"

Мнениеот Пенчо Кубадинский » 23 Окт 2018, 20:41

Маймунке, много си права. На Валери му го набутаха медийно. Не, че не е гад мръсна, но го измамиха още по-големи гадове от него.
Пенчо Кубадинский

Re: Валери Симеонов - злодей или жертва на манипулация от страна на "Господари на Ефира"

Мнениеот Тъжна Луна » 24 Окт 2018, 11:19

Пенчо Кубадинский написа:Като буря днес премина заигравката на Господарите на Ефира с Валери Симеонов. Не се сдържах, прегледах видеото няколко пъти и искам да кажа, че е много вероятно той да не е злодеят, който те искат да го накарат да бъде.
Манипулативният репортаж е сглобка от отделни реплики, които са извадени от контекст. Да, има възможност той да мисли, че протестът на майките е машинация, форма на тих преврат срещу правителството. Изразът за "уж болните деца" също може да се интерпретира и по друг начин - като са болни, защо са на улицата, под дъжда.
Да, не ми е много симпатичен господин Симеонов, но имам притесненията, че "Господари на ефира" правят своята игра и търсят нова жертва, която да накара хората да забравят издънката им с Димитър Върбанов.
В случая - може да се окаже, че за една реплика извън контекста, могат да причинят колапс в държавата.
Плашещо е, че едно забавно предаване може да има такава сила. Още повече, ако вменява вина на невинен човек. Помислете, че нещата може и да не са такива, каквито ви карат да ги видите.

Под вола теле търсиш, Пенчо. Недоверието във всичко ни е направило супер подозрителни и такива все едно всичко ни е ясно. Във всеки от нас дреме един Шерлок и мамата си трака. Относно "Господарите" всеки път като им пусна предаването след онази гнусотия с Върбанов ми се струва, че дори те самите са супер попарени и гузни, все едно знаят че са погребали псевдоавторитета си. валерко не ми го защитавай, каква манипулация има тука не знам. за мен той не е злобен обаче ама не е лошо малко на уроци да иде и да го научат как да се държи пред камера и какви да ги плещи пред нея за да няма под прозореца после 4оставка". Волен се скри, цъфна тоЯ.
Аватар
Тъжна Луна

Vampire - Run - рап песен за България по времето на комунизма

Мнениеот vimpire » 30 Окт 2018, 14:32

Vampire - Run
https://youtu.be/NbYMiIaTA6g

Bulgarians we wanna living large.
30 years ago communist was in charge.
They stole our land.
We couldn’t defend.
Fighting against system is total long shot
We were slaves
Our land is full with unknown graves
Every news was fake
They were lying the whole national.
Our economy was in stagnation.
We were living in fear.
Our dream was to disappear from our homeland.
Criticizing of power was banned.

Run, run
you can’t escape
Run, run
you are out of shape
Run, run
they'll shoot on the border
They fallow order and people die
Run, run 

Don’t forget the past.
One day you should be ready to pull the trigger.
You are not a killer, but they'll shoot you in the face.
they hate your race
Did you remember night of September?
Bulgaria  had takin over by criminals.
When I was sleeping on the bed he hit me in the head.
He said.
Give me your money.
Give me your bolt.
Give me your gold.
Tell me the charges.
Don’t worry I've made up story you.
Don’t be corny.
Don’t be brave,
cuz I will put you in in cave, the cace without way-out.
Did you get it?
Did you get it?

Run, run
you can’t escape
Run, run
you are out of shape
Run, run
they'll shoot on the border
Run, run 

I said no and he put in the joint.
At this point I wanted suicide,
but my plans fall through,
when I see you.
You were in the near jail cell.
I thought that I'm dead and I hell.
But you said.
Don't lose your hope.
Don't lose your smile.
Don’t lose your mind.
I believe that we’ll find the way-out.
I see the sun.
Please don’t make fun with me.
Let me to end my life.
Don’t do it please count to five and look back your past.
Please wait for last meal.
Aitht.
One day we'll escape.

Run, run
You can’t escape
Run, run
You are out of shape
Run, run
They'll shoot on the border
Run, run
vimpire

Re: Vampire - Run - рап песен за България по времето на комунизма

Мнениеот CinemaFreak » 30 Окт 2018, 15:12

Никога не съм предполагал, че идиотизмът може да бъде така трогателен. :cheers:
CinemaFreak

Re: Северин Красимиров ли е убиецът?! Вярвате ли на МВР?

Мнениеот Karina_85 » 01 Ное 2018, 12:41

Ооо, напълно е възможно момче на 21 да бъде убиец. Та, те деца извършват вече такива гнусни престъпления. Това не ме кара да се съмнявам.
Все пак има някои неща, които ми се струва че не звучаха логично. Дали пък не е поръчков убиец?
Аватар
Karina_85

Бихте ли напуснали България и защо?

Мнениеот Светлето » 24 Ное 2018, 13:08

Звучи твърде лесен за отговор въпрс, но не е, защото все още много хора не иска да напуснат. Явно и те имат своите причини. Аз също съм сред тях. Не мога да си представя да се откъсна от корените си, да отида някъде къдео не познавам никого и дори въздухът ми е чужд.
Мъжът ми обаче все по-често подхвърля да заминаваме, докато сме млади и имаме енергията да го направим.
Вие какво мислите, какво би преляло чашата или сте от хората, които никога не биха напуснали родната си страна?
Светлето

Re: Бихте ли напуснали България и защо?

Мнениеот velvet_81 » 24 Ное 2018, 13:18

Вкъщи съшият въпрос е на дневен ред. Само дето мъжа ми се дърпа повече. Колкото и да ми липсват роднините, и аз имам живот. Втори няма да ми се даде, за да поправим грешките.Сега евремето. Аз знам английски, той много малко. Все пак, мъж лесно може да си намери каква да е работа, поне първите месеци.
А чашата не е преляла заради едно конкретно нещо, всичко се натрупва с годините.Все си повтаряхме че винаги има надежда. Да, ама минаха десетилетия, стига толкова.
velvet_81

Мнениеот Стоян75 » 24 Ное 2018, 13:20

Интересна тема!
Вие да не мислите че там всичко е цветя и рози? Живял съм няколко годинив в чужбина. Да, ако работиш здраво, поне получаваш адекватно заплащане, ама нищо друго нямаш - няма радост, няма веселба, няма усмивки, като машина си. Затова и се върнах. Не че тук ми е лесно, просто там имах само пари, за да живея нормално, нищо друго.
Аватар
Стоян75

Мнениеот viviann » 26 Ное 2018, 13:12

Аз не бих. Не че не сме го обсъждали с мъжа ми, ама сякаш не е нашето нещо това с гурбетчийството. Не ни е толкова важно да имаме повече пари, колкото да живеем на родната си земя, да се виждаме с приятелите си и да се опитаме да направим нещо тук, в България.
viviann

Мнениеот Frac » 28 Ное 2018, 17:27

Искам да пътува и да опознавам повече места и страни. Тогава повече се оценя това, което има човек и това, което няма :)
Аватар
Frac

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси