Дъската ми за рязане имам чувството, че смърди ужасно и затова искам да я почистя от миризмите и мръсотията, която се е събирала в нея. И друго, което ми е мноого интересно е, дали използвате различни дъски за рязане, когато приготвяте различни неща? Примерно дъска за салата, за месо, за мезета...?
И аз не знам как мога да я почистя, особено дървената. Сякаш много се напластяват вътре миризми, всеки път я мия старателно, но все се притеснявам. Когато режа месо слагам фолио отгоре.
Според мен се вмирисват в момента, в който нарежеш лук на дъската! Или пък ако имаш неблагоразумието да сложиш гореща тенджера върху дъската. Аз имам дъска, която ползвам само за сурово месо, на нея не режа колбаси, на тази, на която режа зеленчуците си режа и салама. От лука винаги ми се вмирисва дъската.