Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Почиствате ли си боклуците на плажа?

29 Авг 2018, 17:08

Здравейте, доста съм възмутена и затова ми е интересно да разбера вашата гледна точка.
Отивате на плаж сами, с приятели, деца, стоите там 2-3 часа и през това време пушите, пиете кафе, бира, ядете царевица, сладолед, цаца и други. Какво правите с боклуците? Изхвърляте ги в коша или не? Питам, ама отговорете честно.
more.jpg
more.jpg (26.06 KiB) Прегледано 648 пъти

Предполагам, че всички ще кажат колко са съвестни, но положението на плажа е повече от безобразно. Отчитам факта, че на морето е пълно с чужденци, но все пак, това си е до култура!

Re: Почиствате ли си боклуците на плажа?

29 Авг 2018, 17:14

Мацко, тука само съвестните пишем :lol: аз си чистя боклучетата, а понякога и чуждите. ако има кошчета за боклук на плажа е още по-голяма простотия да си зарежеш отпадъците. никога не съм го разбирала. ама тя простотията не ходела по гората :razz:

31 Авг 2018, 17:18

Направо съм потресена. Само се оплакваме, а ние самите не си чистим боклуците, че и пример с това даваме на децата!!! Много е неприятно да си сложиш хавлията и сядайки да установиш, че отдолу е пълно със заровени храни, клечки, фасове и да не казвам още какво. То нали е по-лесно да се зарови, отколкото да се отиде до коша.

01 Сеп 2018, 08:31

То наистина сега като постави въпорсът така, че само пишем... :) ама да си кажа. Ние по плажа не конусмираме нищо и не пушим.
Детето не е от тея, дето се чуди какво да изяде, затова отпадат покупките на гевреци, царевици и друг род щуротии.
Единствено си купуваме бутилка с вода. Да си кажа, обаче, аз не съм виждала последните 1-2 години големи мизерии по плажовете, да не кажа, че почти не съм. Преди често намирахме заровени фасове, последно време, обаче, наистина не съм намирала.
Но кошчето преливаше и около него беше чудо, ама сложили едно малко кошче на целия плаж, то само едно семейство би го запълнило.
13775526_1220689474610748_5878813692917301787_n.jpg
13775526_1220689474610748_5878813692917301787_n.jpg (32.03 KiB) Прегледано 561 пъти

01 Сеп 2018, 08:57

Винаги, макар че сме активни и пушачи и пиячи. Вземам нещата, които купувам в торбичка, след което събираме там боклука. Там навираме чаши, чинийки, фасове, всичко. Не са длъжни хората да ми ровят в кочината. Пък и като гледат хората примера ти, срам не срам, почват и те да събират. :mrgreen:

15 Окт 2018, 15:08

Чистя си след мен не само на плажа, ами в планината, а понякога чистя и на прасенцата около мен, които си зарязват остатъците. Признавам, че не го правя винаги, но мои боклуци не оставям никъде, колкото и да са малки по обем. Случва се в гората да не изхвърлям органични отпадъци, но найлонови торбички, пластмасови бутилки и тн. - абсурд да ги зарежа било то на плаж, било то в планината :+1:

15 Окт 2018, 16:35

Да, това важи не само за плажа, а по принцип - за планина, палатка, пикник и прочие. Просто се бях върнала от морето ядосана и още не мога да преглътна някои неща.

22 Фев 2019, 13:54

Задължително го правя. И не само там, а и в планината, или пък когато сме на пикник. Толкова е лесно в една торбичка човек да си събира боклука. Въпрос на манталитет е. Един ден пак на тези места ще отиде, ама изхвърля, все едно няма да стъпи там повече никога.

01 Мар 2019, 17:16

Винаги съм го правила. Но така съм научена от моите родители и дори не ми прави впечатление. Не отнема повече от 2-3 минути, които човек пилее в какви ли не глупости през деня. А на другия ден, когато отидем на плажа, всички се възмущаваме от нечии мизерии. Ако всеки почиства собствения си боклук, никъде няма да е мръсно. Ама пусти манталитет!

01 Мар 2019, 19:01

Естествено! дали на плажа или у дома нещата са комплексни, ако искаш да ти е чисто ти трябва да чистиш и да пазиш чистота. Няма кой друг да го направи, ако ние самите не променим мисленето си, че навън не е у нас и някой друг ни е длъжен.
Добави отговор
Отиди на страница: