Никога не съм виждала, знам че случайно попада такъв сорт, даже може и да не разбереш че си купуваш такава. уж не била толкова сладка, други пък казват, че била много сладка и т.н. Каквато и да е бих се радвала да я опитам, ама къде ти късмет, никога не съм виждала такава диня.
И аз не съм попадала на жълта диня, майка ми е казвала, че в градината им на времето на село растяла, като била дете> Явно от разбъркани семена при саденето, но никога не са знаели има ли и кои са,та е било голям късмет да се намери такава диня. Ако видя задължително бих пробвала.
Това лято купих, не ми хареса особено на вкус, но на вид беше много атрактивна. като се замислите жълтия цвят не е толкова уникален в плодовете, но в динята е много по-изненадващ.
Преди много години, като дете, имаше един дядо, който отглеждаше жълти дини. Всички деца се редяхме да опитаме, а той милия, като ни видеше, режеше една и ни черпеше :) Сега такива добри хора няма.
nefertiti написа:На мен пък жълтия повече ме привлича..
Защото е по-екстравагантна и необичайна! А и как нямд а привлича, гледай какъв цвят има като слънце, направо ми текат и на мен лигите по нея, но не съм виждала! Защо не продават по нашите пазари! Сигурно може да се намери лятото в метро на непоносима цена!