Как се доверявате на детегледачка?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Как се доверявате на детегледачка?

Мнениеот Lollipop » 17 Окт 2016, 13:50

Имам необходимост да си наема детегледачка, но не мога да се реша как точно да ѝ се доверя, по-скоро нямам смелостта да оставя децата си на непознат човек. :roll: Особено в тези времена, в които живеем.. как мога да си оставя бебето в ръцете на напълно непозната жена? Вие как си избирате детегледачка, как успявате да се доверите на непознат човек, имате ли доверие на въпросната жена?
По света ме изумяват, как си наемат хора от другия край на света да им гледат децата, а в България сякаш това е мисия невъзможна да си намериш нормален човек, който да ти отглежда детето, докато ти си зает?
Някоя от вас има ли детегледачка, как и от къде я намерихте и на какъв принцип решихте, че този човек е най-подходящ за вас и за вашето дете? :?:
Аватар
Lollipop

Re: Как се доверявате на детегледачка?

Мнениеот lini_leni » 17 Окт 2016, 14:11

На непознат и аз трудно бих се доверила, все пак влиза в къщата ти и се грижи за детето ти. Първо ще се огледам дали някоя съседка или позната има желание да се заеме, в краен случай ако съм в безизходица, ще търся професионална агенция, която да ми предложи обучен кадър.
lini_leni

Мнениеот Lollipop » 17 Окт 2016, 14:25

lini_leni написа:На непознат и аз трудно бих се доверила, все пак влиза в къщата ти и се грижи за детето ти. Първо ще се огледам дали някоя съседка или позната има желание да се заеме, в краен случай ако съм в безизходица, ще търся професионална агенция, която да ми предложи обучен кадър.

Не мисля, че има агенции, които предлагат детегледачки, това го има само по филмите, може би и в София, аз не съм от столицата и определено не мога да кажа, че има на кой да се доверя. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 17 Окт 2016, 15:12

На мен ми харесва много как по филмите си наемат разни тийнейджъри да им гледат децата, толкова е достъпно, а при нас няма как да се получи сякаш. И аз не знам как бих се доверила на непозната жена да ми гледа детето и да ми влиза в къщата, може би сме твърде предубедени.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот bojo_kolev » 17 Окт 2016, 15:55

На тийнеждър да си оставиш детето абсурд! То ще се замислиш дали на собственото си по-голямо дете ще оставиш да го гледа, камо ли на чуждо! По филмите им плащат и ако не са отговорни, ще им секнат приходите. Тук не виждам как може да стане това нещо. Обикновено в големите градове хората пускат обява и си избират бивши учителки пенсионерки, които искат да изкарат някой допълнителен лев към пенсията.
bojo_kolev

Мнениеот S_Milenska » 17 Окт 2016, 16:18

bojo_kolev написа:На тийнеждър да си оставиш детето абсурд! То ще се замислиш дали на собственото си по-голямо дете ще оставиш да го гледа, камо ли на чуждо! По филмите им плащат и ако не са отговорни, ще им секнат приходите. Тук не виждам как може да стане това нещо. Обикновено в големите градове хората пускат обява и си избират бивши учителки пенсионерки, които искат да изкарат някой допълнителен лев към пенсията.

И с какво са по-различни тамошните тийнове от тукашните? Тук предполагам, че някой ако иска такава услуга, разбира се, ще плати. Аз оставях дъщеря ми като малка на едно съседче тийнейджърка, до преди 2-3 години да я гледа, плащахй разбира се, все пак това е труд.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Окт 2016, 10:28

като тийн и аз се грижих за братовчедка ми по няколко часа седмично и не му е станало нищо на детето, ей я вече е на 14 години голямо момиче и да ви кажа, ако тя няма нищо против, спокойно бих оставила детето си на нея, разбира се срещу заплащане. :!:
А иначе и аз съм си търсила детегледачка и няма намиране, или е адски скъпо, по 3-5 лева на час за гледане на дете, извинете ме, но за мен това е безбожно скъпо. Ако наема детегледачка, тя ще трябва да взема повече от мен на час което обезсмисля факта, че аз работя.. :roll:
Според вас колко е нормално да се взема за такава услуга?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ginger » 18 Окт 2016, 10:48

Когато искаме да ни се свърши някаква работа, няма как човекът, който сме наели, да работи за без пари. Все пак и той храни гърла. Друг въпрос е, че заплатите в страната са такива /не навсякъде/, че наистина се обезсмисля майката да работи, защото ако плаща на детегледачка, заплатата й ще отиде. Може да не ни харесват цени от 3-5 лв.на час, но това е положението, няма избор. Или ти си стоиш вкъщи да си гледаш детето и не работиш, или плащаш на ясла и градина или на детегледачка.
Ginger

Мнениеот Ani_ » 10 Апр 2019, 10:58

Аз съм си мислела, че няма да ми е зле, ако можех да си наема детегледачка. Ама далеч не финансовите причини ме спряха. Липсата на доверие и страхът по-скоро. Българите не сме свикнали да ни влезе чужд човек в къщата и да му поверим децата си. Роднини - да, но не и външен човек.
Ani_

Мнениеот Анелия А » 25 Юни 2019, 09:52

Аз не бих могла, отсега си знам. Но пък майка ми е наблизо и знам, че ще е насреща да ми помага :smile:
Анелия А

Назад към Бременност, раждане и майчинство