Кореново лечение на зъб - съветите на стоматолога

Тук може да зададете своите въпроси по дентална медицина и да получите мнение на теми, свързани с кариес, пулпит и лечение на зъби, коронки, мостове, зъбни импланти, фасети и други стоматологични проблеми.

Re: Кореново лечение на зъб - онлайн коснултация със стоматолог

Мнениеот МарчелаАндреева » 25 Май 2019, 10:26

Много благодаря за отговора! Аз съм в трети триместър вече, притеснява ме, че след консултация с алерголог, при отрицателни резултати за алергия към няколко зъболекарски упойки, но заради сенна хрема, която проявявамми препоръчват и поставяне на урбазон преди упойка.. дали това е проблем? И някакво временно решение може ли да бъде периодичното промиване на каналите, да речем, доколкото разбрах, в момента са почти изцяло почистени от стария материал. Благодаря предварително за отговора ви!
МарчелаАндреева

Мнениеот Dr Venci Stamenov » 25 Май 2019, 17:06

Здравейте,
Ако до сега са поставяни упойки и не е имало проблем, не виждам защо сега се налага Урбазон! Освен това не съм сигурен до колко е безопасен за детето! Това че сте в третия триместър е проблем, защото има риск да се предизвика преждевременно раждане с упойката! Няма как да кажа до колко зъбът е обработен и какво още трябва да се направи, за да може той да бъде запечатан и дали само с промивки ще стане нещо!
С Уважение,
Д-р Стаменов
Аватар
Dr Venci Stamenov

Мнениеот peci8508 » 27 Яну 2021, 20:43

Фрактура на долна челюст.

Здравейте,търся вашият съвет.Дано можете да ме посъветвате.
Почти една година след операция на долната челюст на устата в дясно от остеомиелит (хиперемия в обл. на мандибулата) и изчистен секвестър се получи ново възпаление със оток в бузата и хрущене в устата.
Ходихме на преглед при доктора който ни следи.
Каза че челюста е счупена(фрактура) и трябва да се сложи титаниева пластина,но това ще се случи след 3 седмици за да заздравее тъканта вътре.Пием антибиотик и обезболяващи,имаме оток и болки.При движение болката се засилва,за отока слагаме лед.
Притеснявам се много за майками.За това време дали може да стане някой по сериозен проблем(защото е в главата) и какво можем да правим за да облекчим състоянието докато стигнем до операцията.
Благодарна съм предварително от вашите съвети и помощ.
peci8508

Предишна

Назад към Стоматология